Servei d'Universitats i transferència de coneixement
- Telèfon:
- 937 363 023
- Adreça electrònica:
- [email protected]
- Correu postal:
- Carrer Telers, 5, 2n. Local 12 - 08221 Terrassa
La pandèmia de la miopia
Sabíeu que quan naixem els nostres ulls són força hipermetrops? Això vol dir que els ulls són curts per a la potència del nostre sistema òptic (còrnia i cristal·lí). Durant la infància, el nostre cos es desenvolupa molt i la nostra visió ho fa en consonància. Si quan arribem al final del desenvolupament infantil les dimensions de l'ull no es corresponen amb la potència del sistema òptic, apareixen els defectes visuals més habituals: hipermetropia i miopia.
La miopia, a més a més, continua creixent fins al final de la joventut i, si arriba a nivells alts, és un factor de risc de malalties oculars en l'edat adulta.
Avui en dia la miopia (no hi veiem bé de lluny amb la vista relaxada perquè el nostre ull és molt llarg) s'està convertint en una pandèmia mundial.
Els estudis ens diuen que a Europa el 20% dels infants entre 10 i 12 anys són miops, a l'Àfrica només ho són el 5%, però a l'Àsia de l'Est arriben al 60% o el 70% d'infants amb miopia. S'ha estimat que un terç de la població mundial el 2020 és miop i, si no fem res per evitar-ho i la progressió continua igual, es calcula que el 2050 la meitat de la població mundial serà miop.
Per evitar-ho cal que els infants en desenvolupament facin activitats a l'aire lliure diàriament i redueixin les tasques amb visió propera (sobretot amb poca il·luminació)