La pandèmia de la miopia

Sabíeu que quan naixem els nostres ulls són fortament hipermetrops? Això vol dir que els ulls són curts per a la potència del nostre sistema òptic (còrnia i cristal·lí). Durant la infància el nostre cos es desenvolupa molt i la nostra visió ho fa en consonància. Si arribats al final del desenvolupament infantil les dimensions de l'ull no es corresponen amb la potència del sistema òptic apareixen els defectes visuals més habituals: hipermetropia i miopia.

La miopia, a més a més, segueix creixent fins al final de la joventut i si arriba nivells alts és un factor de risc de malalties oculars en edat adulta.

Avui en dia la miopia (no hi veiem bé de lluny amb la vista relaxada perquè el nostre ull és molt llarg) s'està convertint en una pandèmia mundial.

Els estudis ens diuen que a Europa el 20% dels infants entre 10 i 12 anys són miops, a l'Àfrica només ho són el 5%, però a l'Àsia de l'est arriben al 60 o 70% d'infants amb miopia. S'ha estimat que un terç de la població mundial en 2020 és miop i, si no fem res per evitar-ho i la progressió segueix igual, es calcula que en 2050 la meitat de la població mundial serà miop.

Per evitar-ho cal que els infants en desenvolupament facin activitats a l'aire lliure diàriament i redueixin les tasques en visió propera (sobretot amb poca il·luminació)

(Font: https://www.youtube.com/watch?v=CflRRmk_57M)