Dia de la Llum 2023

El 16 de maig va ser proclamat com a Dia Internacional de la Llum per la UNESCO l'any 2017 amb l'objectiu de posar en relleu la funció essencial que desenvolupa la llum en la vida dels ciutadans del món en les esferes de la ciència, l'educació, la cultura, l'energia i el desenvolupament sostenible. La data triada, té relació amb l'aniversari de la primera operació d'èxit duta a terme amb làser, pel metge i enginyer Theodore Maiman. El làser és un exemple perfecte de com els descobriments científics relacionats amb l'ús de la llum poden aportar grans beneficis per a la societat. 

En aquest sentit, l'any 2022, Terrassa va ser la seu de l'acte central a nivell estatal dels actes de celebració d'aquest dia i juntament amb la Facultat d'Òptica i Optometria es van organitzar diferents activitats tant de l'àmbit científic com per a la ciutadania, d'entre les quals la ruta de la llum, a través dels monuments i edificis més representatius de la ciutat que es van il·luminar per aquesta motiu juntament amb un relat a cadascun d'ells que explicava la importància de la llum en les nostres vides.

Des d'aleshores, aquests monuments s'il·luminen novament cada any d'un color diferent i enguany s'il·luminaran de color fucsia.

La Ruta de la Llum va consistir en la creació d'un itinerari, dintre de la ciutat, per poder visitar 7 espais singulars de la ciutat que es van il·luminar i en els que es van poder trobar codis QR amb una breu història o un fet relacionat amb la llum a Terrassa i la seva importància per la humanitat. 

Més informació: