Dia de la Llum 2024

El 16 de maig va ser proclamat com a Dia Internacional de la Llum per la UNESCO l'any 2017, amb l'objectiu de posar en relleu la funció essencial que desenvolupa la llum en la vida dels ciutadans del món en les esferes de la ciència, l'educació, la cultura, l'energia i el desenvolupament sostenible. La data triada, té relació amb l'aniversari de la primera operació d'èxit duta a terme amb làser, pel metge i enginyer Theodore Maiman. El làser és un exemple perfecte de com els descobriments científics relacionats amb l'ús de la llum poden aportar grans beneficis per a la societat. 

En aquest sentit, l'any 2021, Terrassa va ser la seu de l'Acte central a nivell estatal. Els actes de celebració es van organitzar conjuntament amb la Facultat d'Òptica i Optometria de Terrassa (FOOT-UPC) amb diferents activitats tant de l'àmbit científic com per a la ciutadania, d'entre les quals la Ruta de la Llum, va ser dels més importants amb un recorregut a través dels monuments i edificis més representatius de la ciutat que es van il·luminar i a on es podia accedir a un QR d'accés a un relat que explicava la importància de la llum en les nostres vides.

Des d'aleshores, aquests monuments s'il·luminen novament cada any d'un color diferent i enguany s'il·luminaran de color vermell.

L'objectiu del Dia de la Llum és posar en relleu la resolució que proclama la funció essencial que desenvolupa la llum a la vida dels ciutadans del món a les esferes de la ciència, l'educació, la cultura, l'energia i el desenvolupament sostenible. 

La Ruta de la Llum es va instaurar a la nostra ciutat el 2021 i va consistir en la creació d'un itinerari, dins de la ciutat, per poder visitar 7 espais singulars que es van il·luminar i on es van poder trobar codis QR per accedir a una breu història o un fet relacionat amb la llum a Terrassa i la seva importància per a la humanitat. Tot ha quedat recollit en aquest llibre que ha editat la FOOT.

Més informació: