La prescripció social és una eina important a l'abast del personal sanitari per prevenir o atenuar els problemes de salut en general i, en concret, els problemes de salut mental. Mitjançant aquest mecanisme, professionals de la salut i pacients identifiquen junts activitats de la comunitat per millorar la salut i el benestar.

La clau és oferir alternatives a la medicació dels malestars de la vida quotidiana a persones  que la medicina tradicional no els dona el benefici esperat i a persones que perceben manca de participació social o sentiment de solitud, o estan en risc d'aïllament social.

Per dur a terme la prescripció social, cal que el personal sanitari es formi i conegui els recursos comunitaris. També és necessari disposar d'un inventari exhaustiu de les activitats que ofereix el municipi.

Bona part d'aquestes activitats les estan desenvolupant les entitats de la ciutat que han estat considerades un actiu en salut

En el Programa de Prescripció Social i Salut hi participen l'Agència de Salut Pública de Catalunya, l'Institut Català de la Salut, la Mútua de Terrassa, el Consorci Sanitari de Terrassa, el Servei Català de la Salut i l'Ajuntament de Terrassa.