Des de l'Oficina d'Accessibilitat de l'Ajuntament de Terrassa fa anys que es treballa per lluitar contra la discriminació que pateixen les persones amb discapacitat, i és per això que de la mà de les entitats que formen la comissió d'accessibilitat s'executa un treball transversal en els diversos àmbits d'actuació municipal per millorar la vida de les persones.
És el cas de les reserves d'aparcament per a persones amb mobilitat reduïda, àmbit en el que s'han dut a terme diverses campanyes de sensibilització i altres accions al llarg d'aquests anys.

Campanya: "Posa't al meu lloc, no aparquis al meu lloc"

Imatge: Tu t'estalvies 5 minuts a mi m'obligues a fer mil voltesLa Campanya de sensibilització "Posa't al meu lloc, no aparquis al meu lloc", neix de la necessitat de posar en en coneixement a la ciutadania de les bones pràctiques i el bon ús de les plaçes d'aparcament reservades per a persones amb mobilitar reduïda.

Aquestes places estan ubicades estratègicament davant d'equipaments d'ús públic, com ara hospitals o espais comercials, i són un dret que permet a les persones amb mobilitat reduïda desplaçar-se. No obstant, aquestes persones es troben sovint amb la problemàtica de que altres vehicles ocupen les seves places, i això els suposa un gran prejudici, que els bloqueja l'accés al seu destí quan l'alternativa d'aparcament està lluny o presenta graons fins a l'entrada.

La campanya vol sensibilitzar i informar a la ciutadanía de la finalitat d'aquests espais reservats i reduir els comportaments incívics a través de l'empatia i la conscienciació sobre la repercusió que comporta, així com les sancions que comporta el mal ús.  

 

Protocol per millorar l'ús de les places reservades per a persones amb discapacitat.

Imatge d'un cotxe i una moto aparcades en una reserva per a persones amb mobilitat reduïdaDes del 2013 es va aprovar un protocol que actua sobre el mal ús de les reserves d'aparcament per a persones amb mobilitat reduïda. Aquesta eina permet al cos policial actuar als aparcaments de centres comercials, d'oci o centres de treball quan es detecti que  vehicles no autoritzats ocupen les places d'aparcament reservades per aquest col·lectiu.
 

Campanya "No és un privilegi, és un dret"

Des de l'oficina d'accessibilitat conjutament amb policia s'ha iniciat una campanya en xarxes socials per promoure el respecte a les places reservades per a persones amb mobilitat reduïda i als passadissos de vianants pintats a la calçada. 

Aquesta campanya s'ha treballat amb les entitats de la Comissió d'Accessibilitat, Prou Barreres, ONCE i Coordinadora Capaç.