La Llei contempla la necessitat que es garanteixi, sempre que sigui possible, l'accessibilitat a les persones amb discapacitat, mobilitat reduïda o necessitats especials. En aquest aspecte, el MdT presenta certes dificultats a causa de les característiques dels immobles que el composen.

Consulteu les mesures de prevenció i seguretat adoptades pel Museu de Terrassa a causa de la pandèmia de la COVID-19.

El Museu de Terrassa en Lectura Fàcil.

Portada de la presentació "Què t'ofereix el Museu de Terrassa?"Xerrada fàcil d'entendre: Què t'ofereix el Museu de Terrassa? (LSC i subtítols en llengua catalana).

Proposta entenedora d'activitats i visites a les diferents seccions del Museu de Terrassa. Organitzada per l'Ajuntament de Terrassa · Oficina de Capacitats diverses amb la col·laboració del Museu de Terrassa. Realitzada el 12 de maig de 2021.

Castell Cartoixa de Vallparadís:

icona accés per a persones amb mobilitat reduïdaAccés i planta baixa accessibles. 

Els lavabos no són accessibles.

Icona Bucle magnèticLa recepció disposa d'un aparell de bucle magnètic per a persones usuàries d'implants coclears, audiòfons o amb dificultats auditives en general.

Seu d'Ègara. Esglésies de Sant Pere:

icona accés per a persones amb mobilitat reduïdaRecinte accessible.

El mostrador té un tram a una alçada màxima de 80 cm i compta amb un espai adaptat per a l'apropament de persones amb cadira de rodes.

Els lavabos són accessibles.

Disponibilitat de préstec d'una cadira de rodes.

Icona bucle magnèticA la recepció hi trobareu un aparell de bucle magnètic per a persones usuàries d'implants coclears, audiòfons o amb dificultats auditives en general.

icona persones amb discapacitat visualPodeu sol·licitar la visita adaptada per a persones amb discapacitat visual

 

Maqueta i plafó explicatiu de la Seu d'Ègara. Centre de visitantsMaqueta tàctil i plafó en lletra de mida gran explicatiu realitzada gràcies al  suport de la Xarxa de Museus Locals de la Diputació de Barcelona i de l'Oficina Tècnica per a la Promoció de l'Accessibilitat de l'Ajuntament de Terrassa.

Alguns espais estan poc il·luminats per motius museogràfics i de conservació (el baptisteri episcopal i l'església de Sant Miquel).

icona persones amb discapacitat auditivaVídeos explicatius de la Seu d'Ègara amb interpretació en llengua de signes catalana i subtítols dins del projecte La mirada Tàctil de la Diputació de Barcelona:

icona aparcament reservat per a persones amb discapacitatA l'avinguda Puig i Cadafalch, a la plaça del rector Homs (màxim 1 hora) i a la Creu Gran.  

Accés restringit. Antic Poble de Sant Pere Plànol d'accés restringit i sol·licitud d'autorització temporal i excepcional per a persones amb mobilitat reduïda (tràmit de la Seu electrònica: Autorització per accedir amb vehicle a zones de circulació restringida).

Casa Alegre de Sagrera:

Maqueta de la Casa Alegre de Sagrera, dins del projecte "La mirada tàctil" de la Diputació de Barcelonaicona accés per a persones amb mobilitat reduïdaS'ha de salvar un graó petit per accedir a l'immoble.

Sols són accessibles la planta baixa i el jardí.

Els lavabos no són accessibles.

Icona bucle magnèticDisponibilitat d'un aparell de bucle magnètic a la recepció per a persones usuàries d'implants coclears, audiòfons o amb dificultats auditives en general.

icona persones amb discapacitat visualVisita i informació adaptada per a persones amb discapacitat visual: El modernisme a les teves mans.

Maqueta tàctil (Diputació de Barcelona) – lletra gran i braille.

Per motius de conservació alguns espais estan poc il·luminats (la sala Agustí Bartra, el Quarto de reixa, el despatx de Francesc Alegre i Roig, la sala Hernan Cortés, la sala Mateu Avellaneda, l'ala de dormitoris i alguns passadissos i escales).

icona persones amb discapacitat auditivaVídeos explicatius de la Casa Alegre de Sagrera amb interpretació en llengua de signes catalana i subtítols dins del projecte La mirada Tàctil de la Diputació de Barcelona

icona aparcament reservat per a persones amb discapacitatAl Passeig Comte d'Ègara i al carrer Puig Novell. 

Torre del Palau i Centre d'Interpretació de la Vila Medieval de Terrassa:

Per les característiques de l'edifici no és accessible per a persones amb mobilitat reduïda ni persones amb problemes de claustrofòbia.

Claustre del Convent de Sant Francesc:

  • icona accés per a persones amb mobilitat reduïdaEdificació accessible
  • icona aparcament reservat per a persones amb discapacitatAl Passeig Comte d'Ègara.

Avantatges per a tothom

Per garantir que puguin visitar el museu, es preveu que les persones amb discapacitat que ho acreditin puguin gaudir d'entrada reduïda. Podeu consultar els preus a l'apartat Prepara la visita.

Col·laboracions amb altres entitats i/o organismes oficals:

  • Turisme accessible. Turisme per a tothom: el seu objectiu és que totes les persones puguin gaudir dels recursos turístics, sense excloure aquelles amb discapacitat, mobilitat reduïda o necessitats especials.
  • Targeta acreditativa de la discapacitat: permet a les persones amb discapacitat legalment reconeguda i amb residència habitual a Catalunya, acreditar el seu grau de discapacitat, pretén ajudar a millorar la integració social, la igualtat d'oportunitats i l'autonomia d'aquestes persones i a més, facilita l'accés a determinats avantatges i beneficis. Veure avantatges targeta
  • Projecte No puc esperar!: pensat per a aquelles persones que per algun problema mèdic, no contagiós, necessiten utilitzar urgentment un lavabo. El Museu de Terrassa hi col·labora permeten l'accés a les següents seccions: Castell Cartoixa de Vallparadís, Seu d'Ègara. Esglésies de Sant Pere i Casa Alegre de Sagrera.