Museu de Terrassa. Direcció i Serveis
- Telèfon:
- 937 397 072 (de dilluns a divendres, de 9 a 14 h)
- Adreça electrònica:
- [email protected]
- Correu postal:
- C. de la Font Vella, 28 (08221 Terrassa)
La Llei contempla la necessitat que es garanteixi, sempre que sigui possible, l'accessibilitat a les persones amb discapacitat, mobilitat reduïda o necessitats especials. En aquest aspecte, el MdT presenta certes dificultats a causa de les característiques dels immobles que el composen.
El Museu de Terrassa en Lectura Fàcil.
Xerrada fàcil d'entendre: Què t'ofereix el Museu de Terrassa? (LSC i subtítols en llengua catalana).
Proposta entenedora d'activitats i visites a les diferents seccions del Museu de Terrassa. Organitzada per l'Ajuntament de Terrassa · Oficina de Capacitats diverses amb la col·laboració del Museu de Terrassa. Realitzada el 12 de maig de 2021.
Castell Cartoixa de Vallparadís:
Accés i planta baixa accessibles.
Els lavabos no són accessibles.
La recepció disposa d'un aparell de bucle magnètic per a persones usuàries d'implants coclears, audiòfons o amb dificultats auditives en general.
Seu d'Ègara. Esglésies de Sant Pere:
Recinte accessible.
El mostrador té un tram a una alçada màxima de 80 cm i compta amb un espai adaptat per a l'apropament de persones amb cadira de rodes.
Els lavabos són accessibles.
Disponibilitat de préstec d'una cadira de rodes.
A la recepció hi trobareu un aparell de bucle magnètic per a persones usuàries d'implants coclears, audiòfons o amb dificultats auditives en general.
Podeu sol·licitar la visita adaptada per a persones amb discapacitat visual
Maqueta tàctil i plafó en lletra de mida gran explicatiu realitzada gràcies al suport de la Xarxa de Museus Locals de la Diputació de Barcelona i de l'Oficina Tècnica per a la Promoció de l'Accessibilitat de l'Ajuntament de Terrassa.
Alguns espais estan poc il·luminats per motius museogràfics i de conservació (el baptisteri episcopal i l'església de Sant Miquel).
Vídeos explicatius de la Seu d'Ègara amb interpretació en llengua de signes catalana i subtítols dins del projecte La mirada Tàctil de la Diputació de Barcelona:
A l'avinguda Puig i Cadafalch, a la plaça del rector Homs (màxim 1 hora) i a la Creu Gran.
Accés restringit. Antic Poble de Sant Pere Plànol d'accés restringit i sol·licitud d'autorització temporal i excepcional per a persones amb mobilitat reduïda (tràmit de la Seu electrònica: Autorització per accedir amb vehicle a zones de circulació restringida).
Casa Alegre de Sagrera:
S'ha de salvar un graó petit per accedir a l'immoble.
Sols són accessibles la planta baixa i el jardí.
Els lavabos no són accessibles.
Disponibilitat d'un aparell de bucle magnètic a la recepció per a persones usuàries d'implants coclears, audiòfons o amb dificultats auditives en general.
Visita i informació adaptada per a persones amb discapacitat visual: El modernisme a les teves mans.
Maqueta tàctil (Diputació de Barcelona) – lletra gran i braille.
Per motius de conservació alguns espais estan poc il·luminats (la sala Agustí Bartra, el Quarto de reixa, el despatx de Francesc Alegre i Roig, la sala Hernan Cortés, la sala Mateu Avellaneda, l'ala de dormitoris i alguns passadissos i escales).
Al Passeig Comte d'Ègara i al carrer Puig Novell.
Torre del Palau i Centre d'Interpretació de la Vila Medieval de Terrassa:
Per les característiques de l'edifici no és accessible per a persones amb mobilitat reduïda ni persones amb problemes de claustrofòbia.
Claustre del Convent de Sant Francesc:
Avantatges per a tothom
Per garantir que puguin visitar el museu, es preveu que les persones amb discapacitat que ho acreditin puguin gaudir d'entrada reduïda. Podeu consultar els preus a l'apartat Prepara la visita.
Col·laboracions amb altres entitats i/o organismes oficals: