La Llei contempla la necessitat que es garanteixi, sempre que sigui possible, l'accessibilitat a les persones amb discapacitat, mobilitat reduïda o necessitats especials. En aquest aspecte, el MdT presenta certes dificultats a causa de les característiques dels immobles que el composen.

Castell Cartoixa de Vallparadís:

icona accés per a persones amb mobilitat reduïdaAccés i planta baixa accessibles. 

Seu d'Ègara. Esglésies de Sant Pere:

icona accés per a persones amb mobilitat reduïdaRecinte accessible.

Mostrador i lavabos accessibles.

icona persones amb discapacitat visualPodeu sol·licitar la visita adaptada per a persones amb discapacitat visual: La Seu d'Ègara a les teves mans.

Maqueta i plafó explicatiu de la Seu d'Ègara. Centre de visitantsMaqueta tàctil i plafó explicatiu realitzada gràcies al  suport de la Xarxa de Museus Locals de la Diputació de Barcelona i de l'Oficina Tècnica per a la Promoció de l'Accessibilitat de l'Ajuntament de Terrassa.

icona aparcament reservat per a persones amb discapacitatA l'avinguda Puig i Cadafalch, a la plaça del rector Homs (màxim 1 hora) i a la Creu Gran.  

Accés restringit. Antic Poble de Sant Pere Plànol d'accés restringit i sol·licitud d'autorització temporal i excepcional per a persones amb mobilitat reduïda (tràmit de la Seu electrònica: Autorització per accedir amb vehicle a zones de circulació restringida).

Casa Alegre de Sagrera:

Maqueta de la Casa Alegre de Sagrera, dins del projecte "La mirada tàctil" de la Diputació de Barcelonaicona accés per a persones amb mobilitat reduïdaS'ha de salvar un graó petit per accedir a la planta baixa.

Jardí accessible.

icona persones amb discapacitat visualVisita i informació adaptada per a persones amb discapacitat visual: El modernisme a les teves mans.

Maqueta tàctil (Diputació de Barcelona) – lletra gran i braille.

icona persones amb discapacitat auditivaVídeos explicatius de la Casa Alegre de Sagrera amb interpretació en llengua de signes catalana i subtítols dins del projecte La mirada Tàctil de la Diputació de Barcelona

icona aparcament reservat per a persones amb discapacitatAl Passeig Comte d'Ègara i al carrer Puig Novell. 

Torre del Palau i Centre d'Interpretació de la vila medieval:

Per les característiques de l'edifici no és accessible per a persones amb mobilitat reduïda.

Claustre del convent de Sant Francesc:

icona accés per a persones amb mobilitat reduïdaEdificació accessible.

icona aparcament reservat per a persones amb discapacitatAl Passeig Comte d'Ègara. 

Avantatges per a tohom

Per garantir que puguin visitar el museu, es preveu que les persones amb discapacitat que ho acreditin puguin gaudir d'entrada reduïda. Podeu consultar els preus a l'apartat Prepara la visita.

El Museu de Terrassa col·labora amb entitats i organismes oficials:

Turisme accessible. Turisme per a tothom: el seu objectiu és que totes les persones puguin gaudir dels recursos turístics, sense excloure aquelles amb discapacitat, mobilitat reduïda o necessitats especials.

Targeta acreditativa de la discapacitat: permet a les persones amb discapacitat legalment reconeguda i amb residència habitual a Catalunya, acreditar el seu grau de discapacitat, pretén ajudar a millorar la integració social, la igualtat d'oportunitats i l'autonomia d'aquestes persones i a més, facilita l'accés a determinats avantatges i beneficis.

Veure avantatges targeta

Projecte No puc esperar!: pensat per a aquelles persones que per algun problema mèdic, no contagiós, necessiten utilitzar urgentment un lavabo. El Museu de Terrassa hi col·labora permeten l'accés a les següents seccions: Castell Cartoixa de Vallparadís, Seu d'Ègara. Esglésies de Sant Pere i Casa Alegre de Sagrera.