Aquest any 2023 el Dia Mundial del Comerç Just se celebrarà el dissabte 13 de maig. A Terrassa s'han programat un seguit d'accions per difondre un model transformador amb pràctiques comercials internacionals justes, salaris i preus dignes, sense treball infantil ni discriminació, amb igualtat de gènere i llibertat d'associació, un model productiu que té cura del medi ambient, i que és transparent i responsable en els processos de fabricació i comercialització. 

Exposició

L'exposició "Cuir i calçat a Bangladesh" estarà emplaçada a la a la Biblioteca Central de Terrassa del 8 al 20 de maig. Sobre aquesta temàtica podeu conèixer molt més visitant el webdoc Les vides que vestim o la web de la campanya Roba Neta.

Mostra de llibres

En la mateixa Biblioteca Central, a la Biblioteca del Districte 2Biblioteca del Districte 4, Biblioteca del Districte 5Biblioteca del Districte 6  hi haurà també una mostra de llibres sobre comerç just.

Activitat en línia: Les Veus del Comerç Just

El divendres 19 de maig a les 17 hores s'iniciarà l'activitat amb una xerrada a càrrec de Clàudia Jiménez, de la CLAC del Salvador i Ana Maria Gutiérrez, de la cooperativa ATAISI del Salvador sobre l'impacte del comerç just en la vida de les productores i les seves comunitats.  

Després, David Díaz de Quijano, d'Oikocredit Catalunya parlarà sobre les Finances Ètiques en el finançament del sector del Comerç Just i la promoció de la Sobirania  Alimentària. 

Finalment hi haurà el visionat del documental Os pousos do café. Una historia de amizade e comercio xusto. Produït per Solidariedade Internacional de Galicia.

La inscripció a l'activitat es pot fer a través d'aquest enllaç.

Conta-contes

El dilluns 22 de maig a les 18 hores està programat el conta-contes Haki, per a infants a partir de 4 anys, a la Biblioteca Central de Terrassa. L'activitat anirà a càrrec de la Gisela Llimona. 

Tast de cacau

El dimecres 24 de maig a les 18 hores es farà un tast de cacau per a persones adultes a la Biblioteca del Districte 4. Les inscripcions es poden fer trucant al 937397423.

Tast de cafè

El dilluns 29 de maig a les 18 hores està programat un tast de cafè a la Biblioteca del Districte 2. Les inscripcions es poden fer a [email protected] o trucant al 937869162.

Jocs online interactiu

Finalment, les darreres accions proposades són en format online. Es tracta de participar en alguns dels jocs interactius que trobareu a JugaJust i a Jotrio i conèixer els impactes que tenen les decisions de les persones consumidores.