22 11 2022

Presentació dels vídeos testimonials de la riuada del 62, ‘Les últimes veus'

La regidora de Rieres, Jennifer Ramírez, va presentar ahir al vespre els vídeos testimonials de la Riuada del 62, ‘Les últimes veus', impulsats per la Regidoria de Rieres, amb la col·laboració de la Comissió de Rieres. En la sessió van intervenir els responsables dels vídeos testimonials, Cristina Sánchez i Carles Cortés, de la productora C+C cultura i comunicació, així com algunes de les persones protagonistes de les peces audiovisuals. 

Seguir llegint

05 10 2022

Restitució de l'estudi dels danys de la Riuada de 1962 a l'Ajuntament de Terrassa

Després de la tràgica riuada del 25 de setembre del 1962 la ciutat de Terrassa va quedar destrossada. Va començar, aleshores, una ingent feina per quantificar els danys. El cas es que només hi havia una setmana per a fer-ho i, per tant, per rebre les ajudes del govern perquè era en set dies quan es reunia el Consell de Ministres. L'ajuntament, completament desbordat, li va encomanar la feina a un jove empresari, Fausto San José.

Juntament amb un grup de col·laboradors, San José va elaborar un document estadístic amb els danys materials i humans de la riuada. 

Seguir llegint

28 09 2022

Inauguració de l'exposició i conferència

  • «La riuada del 62 a Terrassa: l'abans i el després de la ciutat».
  • 28 de setembre a les 18 h.
  • Lloc: Arxiu Històric de Terrassa / Arxiu comarcal del Vallès Occidental ( c. de Baldrich, 268)
Organitzat pel Museu de Terrassa.

23 09 2022

Presentació 60 aniversari de les riuades

La regidora de Rieres, Jennifer Ramírez, acompanyada de la representant de la Comissió de Rieres per l'Associació de Propietaris i Veïns de les Fonts, Mercè Martí Arolas, ha presentat en roda de premsa el programa d'actes commemoratius dels 60 anys de les Riuades de 1962.

Seguir llegint

14 06 2022

La transformació de les rieres de Terrassa passa per la renaturalització i que es converteixin en espais verds i de vida

Les rieres de Terrassa: Visió i projectes de futurEl Programa de Govern 2019-2023 introduïa tres grans objectius per al mandat en relació a les rieres de la ciutat, com ara un projecte per trencar "l'efecte barrera" de les rieres de les Arenes i del Palau, relligant tots els barris que travessen; treballar intensament per millorar el manteniment i la neteja; i minimitzar el risc d'inundació i avançar en sistemes de seguretat. 

Seguir llegint

31 05 2022

Comencen les obres per construir un mur de protecció en un tram urbà de la riera de les Arenes

L'Ajuntament de Terrassa ha iniciat els treballs per construir un mur d'escullera a la riera de les Arenes, en el tram urbà comprès entre el pont de França, situat al barri de Can Parellada, i la seva confluència amb la riera del Palau, al barri de les Fonts. L'empresa encarregada d'executar les obres, amb un termini previst de quatre mesos, és Tec Raul S.L., i tenen un cost de 281.071,57 euros.

Seguir llegint

02 02 2022

En marxa les obres de reparació dels murs de l'endegament de la riera del Palau i del torrent de Vallparadís, a càrrec de l'ACA

Avui comencen els treballs de reparació dels murs de l'endegament de la riera del Palau i del Torrent de Vallparadís, unes obres contractades per l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA). L'objectiu de l'actuació és la reconstrucció dels danys produïts en els murs de la riera de Palau i del torrent de Vallparadís a causa dels aiguats dels anys 2012 i 2013.

Seguir llegint

26 04 2021

L'Ajuntament posa en marxa un sistema de sensors i barreres automàtiques a la riera del Palau

L'Alcalde de Terrassa, Jordi Ballart; acompanyat de la tinenta d'alcalde de Territori i Sostenibilitat, Lluïsa Melgares; la regidora de Rieres, Jennifer Ramírez; i el regidor de Protecció Civil, Xavier F. Rivero; ha visitat aquest matí el nou sistema de sensors i barreres automàtiques que s'ha instal·lat en les confluències del camí dels Horts i de la Carena de Mas Bellver amb la riera del Palau. 

Seguir llegint