14 05 2024

L'Ajuntament i l'ACA signaran un nou conveni de 480 mil euros per la redacció dels projectes derivats del Pla Director de Rieres

L'Ajuntament i l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) han acordat aprovar la signatura d'un nou conveni per tirar endavant la redacció dels estudis previs i dels projectes constructius que s'emmarquen dins el Pla Director de Rieres de Les Arenes, del Palau i en el terme municipal de Terrassa. La inversió prevista és de 480.000 euros (sense IVA) i disposarà de finançament de l'ACA. Amb aquesta actuació s'impulsaran les mesures previstes a la planificació hidràulica per a reduir vulnerabilitats davant el risc d'inundació.

Seguir llegint

05 03 2024

L'Ajuntament de Terrassa impulsarà la recerca d'infants desapareguts i la identificació de víctimes de la riuada de 1962

En el marc de la commemoració, aquest any 2024, del 62è aniversari de les riuades que va patir la ciutat el 1962, l'Ajuntament de Terrassa vol organitzar un homenatge institucional i ciutadà a totes les víctimes d'aquells fets. Entre les accions previstes, en destacada l'inici dels treballs d'una investigació històrica en profunditat sobre els fets, que inclou la recerca d'infants desapareguts, la identificació d'aquelles víctimes no identificades, la quantificació de les dades totals de víctimes, així com la definició d'un relat col·lectiu de ciutat compartit, en homenatge a les pròpies víctimes i les seves famílies per reconèixer-les i compartir el dol com a ciutat al llarg de tantes dècades.

Seguir llegint

22 12 2023

L'Ajuntament inicia els treballs per desbrossar els 6 km de longitud de la llera de la riera de Les Arenes

La voluntat de l'Ajuntament és garantir el correcte funcionament hidràulic dels 6,29 km de longitud la llera de la riera de les Arenes, al seu pas pel terme municipal.
Segons ha explicat la regidora de Rieres, Patricia Reche: «La neteja de vegetació contempla la retirada d'arbres caiguts, de soques, d'esbarzers i ginestes que poden dificultar el pas de l'aigua. Es conservaran, però, els arbres que hi ha als marges per donar estabilitat als murs que la delimiten».

Seguir llegir

27 09 2023

L'Ajuntament iniciarà els treballs per netejar i conservar un tram urbà de la riera del Palau

L'Ajuntament iniciarà el proper mes d'octubre els treballs de neteja i manteniment d'un tram de la riera del Palau, al seu pas pel barri de La Cogullada, en una zona compresa entre els jutjats i el gual de l'autopista C-58. Aquest projecte és un dels finançats per l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) dins el pla d'ajuts de 2022 per facilitar que els ens locals puguin fer tasques de manteniment i conservació de lleres urbanes de rieres i torrents, amb la finalitat de minimitzar el risc de possibles riuades i millorar, així, el flux de l'aigua en cas d'avinguda. La subvenció atorgada és de 79.682,98 euros.

Seguir llegint

17 09 2023

Recordant les riuades del 1962

61 anys després, seguim recordant les riuades que l'any 1962 van assolar la ciutat. El recorregut des de l'estació del Nord fins a la Rambla d'Ègara ens portarà als escenaris de la tragèdia per recordar els centenars de terrassencs i terrassenques que hi van perdre la vida i ens ajudarà a entendre el context i les conseqüències d'aquests aiguats a la ciutat i a la comarca.

Data: 17 de setembre 2023 a les 11 h
Punt de trobada: Davant l'estació del Nord.

 

26 07 2023

L'Ajuntament inicia la licitació dels treballs per millorar dos trams de la llera urbana de la riera de les Arenes

L'objectiu d'aquesta actuació és minimitzar el risc d'inundació, garantir el correcte funcionament hidràulic d'aquests trams urbans de la riera de les Arenes i frenar el procés d'erosió del terreny. El projecte de reparació puntual de l'endegament de la riera de Les Arenes, aigües amunt de la rotonda d'Els Bellots, té un pressupost de licitació de 161.950,51 euros i un termini d'execució de dos mesos. 

Seguir llegint

20 03 2023

Presentació del Memorial

Presentació del Memorial en commemoració als 60 anys de la Riuada de 1962, "Marca d'aigua" de Gabriel Verderi.

El proper dilluns 20 de març de 2023, a les 6 de la tarda, a la casa de l'Esport (Raval de Montserrat, 13)

Acte obert a la ciutadania, amb entrada lliure fins a esgotar localitats.
Cal confirmar l'assistència a l'oficina de rieres al correu: [email protected]

18 01 2023

Exposició itinerant de les Riuades del 62

Comença l'exposició itinerant de les Riuades del 62 pels centres cívics de Terrassa.
L'exposició es podrà visitar durant unes dues setmanes a cada centre cívic.

02 01 2023

L'Ajuntament presenta un nou projecte per a la renaturalització de les rieres als fons europeus Next Generation

L'Ajuntament de Terrassa ha presentat una sol·licitud de subvenció a la Fundación Biodiversidad, adscrita al Ministerio para la Transición Ecológica y el Reto Demográfico, per valor de 3.249.623,76 euros. L'objectiu d'optar a aquesta ajuda es centra en la redacció del Pla Estratègic de Renaturalització i Adaptació al Canvi Climàtic de les rieres de Terrassa i l'execució del Projecte de Connectivitat entre els barris de Can Parellada i les Fonts, mitjançant la creació d'una infraestructura verda i blava multifuncional, a la confluència de les rieres del Palau i de les Arenes. La subvenció s'emmarca en el Plan de Recuperación, Transformación y Resiliencia del Govern d'Espanya, mitjançant els recursos financers derivats de l'Instrument Europeu de Recuperació (Next Generation).

Seguir llegint

01 12 2022

Acte reprogramat: Conferència: "25 de setembre del 62: La riuada immoral del franquisme"

 

 

Conferència: "25 de setembre del 62: La riuada immoral del franquisme"
1 de desembre a les 18 h.
Presentació de l'exposició i un catàleg sobre la Riuada del 62 al Vallès Occidental
A càrrec de Jaume Parres, historiador.
Hora: 18 h. Lloc: Arxiu Comarcal del Vallès Occidental/Arxiu Històric de Terrassa (c. de Baldrich, 268).
Organitza: Arxiu Comarcal del Vallès Occidental i Històric de Terrassa
Entrada lliure

22 11 2022

Presentació dels vídeos testimonials de la riuada del 62, ‘Les últimes veus'

La regidora de Rieres, Jennifer Ramírez, va presentar ahir al vespre els vídeos testimonials de la Riuada del 62, ‘Les últimes veus', impulsats per la Regidoria de Rieres, amb la col·laboració de la Comissió de Rieres. En la sessió van intervenir els responsables dels vídeos testimonials, Cristina Sánchez i Carles Cortés, de la productora C+C cultura i comunicació, així com algunes de les persones protagonistes de les peces audiovisuals. 

Seguir llegint

05 10 2022

Restitució de l'estudi dels danys de la Riuada de 1962 a l'Ajuntament de Terrassa

Després de la tràgica riuada del 25 de setembre del 1962 la ciutat de Terrassa va quedar destrossada. Va començar, aleshores, una ingent feina per quantificar els danys. El cas es que només hi havia una setmana per a fer-ho i, per tant, per rebre les ajudes del govern perquè era en set dies quan es reunia el Consell de Ministres. L'ajuntament, completament desbordat, li va encomanar la feina a un jove empresari, Fausto San José.

Juntament amb un grup de col·laboradors, San José va elaborar un document estadístic amb els danys materials i humans de la riuada. 

Seguir llegint

28 09 2022

Inauguració de l'exposició i conferència

  • «La riuada del 62 a Terrassa: l'abans i el després de la ciutat».
  • 28 de setembre a les 18 h.
  • Lloc: Arxiu Històric de Terrassa / Arxiu comarcal del Vallès Occidental ( c. de Baldrich, 268)
Organitzat pel Museu de Terrassa.

23 09 2022

Presentació 60 aniversari de les riuades

La regidora de Rieres, Jennifer Ramírez, acompanyada de la representant de la Comissió de Rieres per l'Associació de Propietaris i Veïns de les Fonts, Mercè Martí Arolas, ha presentat en roda de premsa el programa d'actes commemoratius dels 60 anys de les Riuades de 1962.

Seguir llegint

14 06 2022

La transformació de les rieres de Terrassa passa per la renaturalització i que es converteixin en espais verds i de vida

Les rieres de Terrassa: Visió i projectes de futurEl Programa de Govern 2019-2023 introduïa tres grans objectius per al mandat en relació a les rieres de la ciutat, com ara un projecte per trencar "l'efecte barrera" de les rieres de les Arenes i del Palau, relligant tots els barris que travessen; treballar intensament per millorar el manteniment i la neteja; i minimitzar el risc d'inundació i avançar en sistemes de seguretat. 

Seguir llegint