20 05 2024

L'Ajuntament adopta per primera vegada una nova fórmula per ampliar la bossa d'habitatge assequible a la ciutat

La comissió informativa de Territori i Sostenibilitat, celebrada avui, ha acordat elevar al ple de maig la proposta per cedir gratuïtament a la Societat Municipal d'Habitatge de Terrassa tres habitatges, que formen part del Patrimoni Municipal del Sòl i d'Habitatge. Aquesta proposta fa efectiva la cessió del 10% de sòl d'aprofitament urbanístic que l'Ajuntament rep del polígon d'actuació en sòl urbà no consolidat PA-TAL003, de la carretera de Talamanca, 17, que està situat al nord del Pla del Bon Aire, a prop del Parc Audiovisual.

Seguir llegir

16 04 2024

L'Ajuntament ofereix a la Generalitat els terrenys per construir el nou CAP Nord, ampliar el CAP Sud i crear l'Àrea Bàsica de Salut

La comissió informativa de Territori i Sostenibilitat ha acordat avui elevar al ple d'abril la declaració de l'Ajuntament de Terrassa per oferir al Servei Català de la Salut (SCS) els terrenys necessaris perquè es pugui construir el nou CAP Nord, al Parc de la República, al barri de Sant Pere Nord; ampliar el CAP Sud, situat a Can Jofresa i crear la nova Àrea Bàsica de Salut (ABS), formada per un nou CAP, una base del sistema d'emergències mèdiques (SEM) i el primer Centre d'Urgències d'Atenció Primària (CUAP) de Terrassa, al barri del Cementiri Vell. 

Seguir llegint

20 03 2024

Pla de Millora Urbana de l'antiga fàbrica AEG

Aquesta setmana s'han iniciat les actuacions d'urbanització del projecte del Pla de Millora Urbana de l'antiga fàbrica AEG, al barri d'Ègara. Les obres són d'iniciativa privada i en aquesta primera fase es realitzaran els treballs de la xarxa separativa de clavegueram. 

Seguir llegint

 

 

08 02 2024

L'Ajuntament ja disposa del cens propi sobre l'amiant a Terrassa i n'impulsarà la seva retirada

Terrassa ja compta amb l'estudi que quantifica les cobertes amb presència d'amiant que hi ha al terme municipal i que una empresa externa ha realitzat aplicant les últimes tecnologies en teledetecció. Els ajuntaments estan obligats a elaborar el seu propi cens per tal de complir amb la legislació de la UE, que marca la retirada abans de l'any 2032, així com també la legislació estatal i l'autonòmica.

Seguir llegint

17 11 2023

El proper dilluns entrarà en funcionament el nou ramal de la C-16 venint de Manresa, cap a la B-40, sentit Terrassa Nord

El Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana ha informat que el pròxim dilluns 20 de novembre entrarà en servei el nou ramal de la C-16, venint de Manresa, cap a la B-40, sentit Terrassa Nord. Amb la posada en funcionament d'aquest ramal nou, tots els moviments entre l'autopista C-16 i la B-40 ja estaran habilitats pels ramals definitius de l'enllaç. Així, a partir de dilluns, els vehicles que procedeixin de Manresa i vulguin dirigir-se a Terrassa Nord, ho hauran de fer a través de la calçada lateral (nova C-58) sentit Barcelona i agafant el nou ramal que entra en servei.

Seguir llegint

 

09 08 2023

Comencen les obres de rehabilitació de l'edifici catalogat de l'antiga fàbrica Sala i Badrinas

Aquest estiu han començat les obres de rehabilitació de l'edifici catalogat que s'ha preservat en les obres de transformació urbanística que ha impulsat l'Ajuntament a l'espai que ocupava l'antiga fàbrica tèxtil Sala i Badrinas, al Segle XX. L'immoble, un dels dos edificis que s'han preservat per estar catalogat dins l'inventari municipal, és el que va acollir les oficines administratives i els despatxos de direcció i que s'ubica al carrer de Prim, 59. 

Seguir llegint

26 07 2023

L'Ajuntament inicia la licitació dels treballs per millorar dos trams de la llera urbana de la riera de les Arenes

L'objectiu d'aquesta actuació és minimitzar el risc d'inundació, garantir el correcte funcionament hidràulic d'aquests trams urbans de la riera de les Arenes i frenar el procés d'erosió del terreny. El projecte de reparació puntual de l'endegament de la riera de Les Arenes, aigües amunt de la rotonda d'Els Bellots, té un pressupost de licitació de 161.950,51 euros i un termini d'execució de dos mesos. 

Seguir llegint

19 07 2023

Endesa continua els treballs de retirada de cablejat aeri a Terrassa

La companyia Endesa ha retirat la xarxa aèria de baixa tensió del tram del carrer de la Mina, comprès entre el de Mas Adei i el de la Societat, al barri del Centre i, al de Torre-sana, ha actuat els carrers de Bilbao, Guipúscoa, Burgos i Múrcia. Amb aquesta actualització de la xarxa elèctrica que la companyia Endesa té a Terrassa s'incrementa la seguretat de les infraestructures elèctriques i es millora la qualitat del servei. En aquest cas, la inversió total per part d'Endesa supera els 50.000 euros. 

Seguir llegint

16 06 2023

Aprovació inicial del projecte d'urbanització del Vapor Cortès, situat al barri de Ca n'Aurell

La transformació de l'àmbit del Vapor Cortès fa un pas més amb l'aprovació inicial del projecte d'urbanització d'aquest gran espai fabril de 70.209 m², que està situat al nord del barri de Ca n'Aurell. Ara es desenvolupa el primer dels dos polígons d'actuació previstos, que afecta una superfície de 62.022 m² repartits entre els carrers de Pi i Margall, Bruc, Frederic Soler, Pare Llaurador i Josep Trueta, en el tram entre la prolongació del carrer de Vázquez de Mella i el passeig del Vint-i-dos de Juliol. El segon abasta uns 9.000 m² distribuïts entre els carrers de Frederic Soler, amb la prolongació del del carrer Vázquez de Mella i la plaça de Miquel Utgés.

Seguir llegint

15 06 2023

Comencen les obres de la nova via per a vianants, bicicletes i vehicles de mobilitat personal entre Terrassa i Sabadell

Avui, 15 de juny, s'inicien les obres per construir la primera fase de la nova via per a vianants, bicicletes, vehicles de mobilitat personal (VMP) que unirà Terrassa i Sabadell i que circularà, de manera paral·lela, a la N-150. L'actuació, que figura dins el Pla Específic de Mobilitat del Vallès i està promoguda des de la Direcció General d'Infraestructures de la Generalitat, comportarà una millora de la carretera N-150. El cost és de 2.492.313,32 euros, amb finançament dels fons europeus Next Generation, i el termini d'execució és d'uns vuit mesos.

Seguir llegint

27 03 2023

Les obres per l'entrada en servei de la B-40 entre Abrera i Viladecavalls compleixen el calendari previst

La tinenta d'alcalde de Territori i Sostenibilitat, Lluïsa Melgares, acompanyada de tècnics municipals, s'ha reunit aquest matí amb representants de la Demarcació de Carreteres de l'Estat a Catalunya del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana per conèixer l'evolució de les obres i l'entrada en funcionament del tram de la B-40 entre Abrera (túnel d'Olesa) i l'enllaç amb la C-58 (autovia de la Bauma), amb la C-16 (autopista Terrassa-Manresa) i amb el tram ja construït de la B-40 fins al Nord de Terrassa.

Seguir llegint

21 03 2023

Terrassa tindrà una nova zona residencial al sud dela ciutat, entre la C-58 i la carretera de Rubí

La Comissió Informativa de Territori i Sostenibilitat va aprovar ahir elevar al Ple ordinari de març la proposta d'Avanç de la modificació puntual del Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (POUM) del sector Palau Nord, amb la voluntat de transformar aquests terrenys situats al sud de la ciutat, entre el barri de Can Jofresa i l'autopista C-58, per on discorre també la riera del Palau. Es tracta d'un àmbit que, fins ara classificat com a urbanitzable i on, actualment, conviuen infraestructures viàries i hidràuliques amb alguna activitat econòmica provisional i zones de barraquisme.

Seguir llegint

21 02 2023

Comença la transformació del sector de l'antiga fàbrica de l'AEG al barri d'Ègara

L'Ajuntament de Terrassa i la divisió Immobiliària d'ACCIONA han posat avui la primera pedra de les obres del sector de l'antiga fàbrica AEG que transformaran més de 60.000 m2 de terreny. Amb aquest projecte, es recupera un altre dels espais urbans que estaven en desús dins la ciutat i que està delimitat per l'avinguda de Jaume I, la carretera de Castellar i els carrers de les Cosidores i del Periodista Grané.

Seguir llegint

20 02 2023

L'Ajuntament presenta l'avantprojecte de la primera Ordenança del Paisatge Urbà que tindrà la ciutat

L'avantprojecte d'Ordenança del Paisatge Urbà de Terrassa, que s'ha presentat aquest matí en roda de premsa per la tinenta d'alcalde de Territori i Sostenibilitat, Lluïsa Melgares, i el regidor d'Urbanisme, Arquitectura i Medi Ambient, Carles Caballero, és el primer pas per què la ciutat compti amb una Ordenança de Paisatge Urbà. Una normativa municipal que ajudarà a protegir, gestionar i ordenar el paisatge del terme municipal, per fer un ús sostenible i contribuir, així, a preservar els seus trets més destacats (urbanístics, arquitectònics, naturals, culturals, socials...), ja siguin de caràcter públic i privat, i la seva regulació específica.

Seguir llegint

03 02 2023

Tall de trànsit per accedir a les autopistes C-16 i C-58, sentit Barcelona, des del Carrer de Pablo Iglesias

Lloc afectat: Accés a les autopistes C-16 i C-58, sentit Barcelona des del Carrer de Pablo Iglesias.
Motiu: Treballs de connexió de les autopistes C-16 i C-58 amb l'autopista de la B-40
Data: 06 de febrer-30 de setembre

Amb motiu dels treballs per connectar les autopistes C-16 i C-58 amb l'autopista B-40, des del proper dia 6 de febrer fins al 30 de setembre, el vial d'accés a les autopistes C-16 i C-58, sentit Barcelona, des del Carrer de Pablo Iglesias restarà tallat al trànsit. L'accés a aquestes vies es podrà fer des de la Carretera d'Olesa.

27 01 2023

El Ple de gener aprova provisionalment la modificació puntual del POUM per ampliar l'inventari del Patrimoni Cultural

El Ple de gener ha aprovat provisionalment avui per unanimitat la modificació puntual del Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (POUM) per a ampliar l'Inventari del Patrimoni Cultural de Terrassa. L'objectiu és regular les actuacions que es podran autoritzar en aquells elements amb valors patrimonials que, a hores d'ara, no estan protegits per evitar, d'aquesta manera, que puguin desaparèixer.

Seguir llegint

17 01 2023

L'Ajuntament avança en la tramitació de la modificació puntual del POUM per ampliar l'inventari del Patrimoni Cultural

La comissió informativa de Territori i Sostenibilitat va acordar ahir elevar al ple ordinari d'aquest mes de gener l'aprovació provisional de la modificació puntual del Pla  d'Ordenació Urbanística Municipal (POUM) per a ampliar l'Inventari del Patrimoni Cultural de Terrassa. L'objectiu d'aquesta proposta és regular les actuacions que es podran autoritzar en aquells elements amb valors patrimonials que, a hores d'ara, no estan protegits per evitar, d'aquesta manera, que puguin desaparèixer.

Seguir llegint

28 12 2022

Les cabines telefòniques públiques desapareixen dels carrers de Terrassa

Terrassa tenia fins a la tardor un total de 58 cabines de telèfon repartides entre els diferents barris de la ciutat que no continuaran formant part del paisatge urbà. El motiu és que la companyia Telefònica les està retirant  de  la via pública, en compliment de la nova Llei de Comunicacions de 29 de juny de 2022, que ja no contempla el manteniment d'aquestes instal·lacions. 

Seguir llegint

16 12 2022

L'Ajuntament inicia el projecte de taxació conjunta dels terrenys del Vapor Ros

L'Ajuntament fa un pas més per protegir i conservar la nau i les edificacions auxiliars del Vapor Ros perquè, en un futur, sigui un gran equipament cultural i cívic del centre de Terrassa i, així, contribuir a preservar els seus valors històrics i arquitectònics. La Junta de Govern ha aprovat avui inicialment el projecte de taxació conjunta dels terrenys que estan destinats a equipaments en aquesta finca. El projecte estarà en exposició pública durant un mes.

Seguir llegint

15 12 2022

Restriccions treballs per Festes desembre, Nadal - Reis

A partir del dia 23 de desembre i fins al dia 8 de gener les autoritzacions per realitzar obres de canalització en la via pública quedaran restringides.

Per tant en aquestes dates únicament s'autoritzaran aquelles que tinguin una urgència justificada o que per la seva ubicació no interfereixi amb el pas de vianants o amb actes festius. (Polígons Industrials).

Seguir llegint

30 11 2022

Es reprenen els treballs de descontaminació i urbanització del carrer del Gasòmetre, al Segle XX

La presència d'estructures soterrades i conservades de les antigues instal·lacions de la fàbrica de producció de gas, que fa funcionar des de l'any 1860 fins al 1941, va obligar a aturar el passat mes de març les obres de descontaminació d'aquest solar,  situat entre els carrers del Gasòmetre, del Pare Font, de Gibert i de Roger de Llúria, al barri del Segle XX.

Seguir llegint

07 11 2022

Primera sessió informativa per explicar la proposta d'avanç de modificació del POUM que regula els preus en el 30% dels habitatges de nova construcció

Demà dimarts, de 18 h a 20 h, a la sala Qu4drant.0, de l'Edifici Vapor Gran (c/ dels Telers, passadís B, número 5, 2a planta) tindrà lloc la primera sessió informativa presencial per explicar a la ciutadania la proposta de modificació puntual del Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (POUM), aprovat al Ple de maig, i que busca obtenir habitatge assequible, a raó del 30% del sostre de nova construcció, complint amb les condicions establertes per aquesta modificació urbanística.

Seguir llegint

26 10 2022

Endesa realitza treballs per millorar l'accessibilitat a l'entorn del mercat de Sant Pere

La companyia elèctrica Endesa ha retirat aquests dies el cablejat aeri, i els suports  de fusta corresponents, en una zona del tram del carrer de Bartomeu Amat, entre la plaça del Triomf i el carrer de Catalunya, propera al mercat de Sant Pere, per fer l'engrapat de la línia elèctrica a façana. L'Ajuntament ha assumit aquesta inversió, de 6.488 euros, per tal de millorar la mobilitat i l'accessibilitat dels vianants per l'itinerari a la vorera i es facilita l'accés a la parada d'autobús.

Seguir llegint

 

21 10 2022

La Junta de Govern aprova definitivament la modificació del projecte d'urbanització del Pla de Millora Urbana de l'AEG

Amb l'aprovació definitiva avui per part de la Junta de Govern de la modificació del projecte d'urbanització del Pla de Millora Urbana (PMU) de l'AEG, s'avança en la tramitació urbanística per transformar aquest gran àmbit del barri d'Ègara, delimitat per l'avinguda de Jaume I, la carretera de Castellar i els carrers de les Cosidores (l'antic carrer de Josep Tapiolas) i del Periodista Grané. 

Seguir llegint

 

 

06 10 2022

Inici dels treballs a la carretera BV-1248

La setmana vinent començaran els treballs que la Diputació de Barcelona farà a la carretera BV-1248, que enllaça Sabadell i Matadepera, per habilitar un itinerari per a vianants i ciclistes en un tram, que enllaçaria amb el que ja va fins a Matadepera. Passaria pel costat de les instal·lacions del Atlètic Terrassa Hockey Club i el tram de la C-1415a, per sobre del torrent de la Betzuca.

 

29 07 2022

L'Ajuntament obre una consulta pública sobre l'avanç de modificació del POUM que regula els preus en el 30% dels pisos de nova construcció

L'Ajuntament de Terrassa ha obert el procés participatiu per recollir les aportacions ciutadanes a l'Avanç del document de modificació puntual del Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (POUM), que va ser aprovat en el Ple de maig. Amb aquesta consulta pública, que es canalitza a través de la plataforma municipal Participa Terrassa i de les sessions informatives presencials que es faran després de l'estiu, es donarà a conèixer el contingut d'aquest Avanç;  es recaptaran les opinions i idees de la ciutadania i s'elaborarà una diagnosi que contribuirà a valorar i ampliar la informació del document, abans de la seva aprovació inicial. 

Seguir llegint

19 07 2022

L'Ajuntament assumeix la propietat de prop de 380.000 m² de sòl agrícola i forestal situat a la zona de Mossèn Homs

La darrera Junta de Govern, celebrada divendres, va aprovar el conveni patrimonial relatiu a la donació, a favor de l'Ajuntament de Terrassa, de part de la finca «Torre de Mossèn Homs», propietat de l'Obra de la Visitació de Nostra Senyora, Societat de Vida Apostòlica, i a l'establiment de les condicions per a la donació d'altres porcions de terreny a altres entitats. En funció d'aquest nou conveni, l'Ajuntament passa d'una situació de gestió i dret de l'ús a una altra de propietat del sòl agrícola i forestal d'una superfície aproximada de 380.000 m², situada a la zona de Mossèn Homs, a l'Anella Verda.
Seguir llegint

15 07 2022

La Junta de Govern aprova inicialment el projecte d'urbanització de l'àmbit del carrer de Sant Pere, 23-25

La Junta de Govern, celebrada avui, ha aprovat inicialment el projecte d'urbanització de l'àmbit del carrer de Sant Pere, 23-25, situat al barri del Centre, presentat per l'empresa AMPU 2 Inversions, S.L. El projecte correspon a l'àmbit del Polígon d'Actuació PA-CSP023 i recull les obres que cal fer per obrir el nou vial per a vianants que permeti connectar el carrer de Sant Pere amb el passatge de Tete Montoliu. La connexió, que comportarà una ampliació de l'illa de vianants, es farà a través de les parcel·les situades als números 23-25 del carrer de Sant Pere i es desenvoluparà en una única fase. El pressupost de les obres és 533.317,57 euros i el termini d'execució previst, de sis mesos.  

Seguir llegint

11 07 2022

L'Avanç de modificació del POUM de l'àmbit del Segle XX posa les bases per la transformació urbanística del barri

La Comissió Informativa de Territori i Sostenibilitat, celebrada avui, ha acordat elevar al Ple ordinari de juliol la proposta d'Avanç de pla de modificació puntual del Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (POUM) en l'àmbit del Segle XX, que forma part de l'estratègia general per transformar urbanísticament aquest barri. L'objectiu és buscar un nou model que permeti potenciar i complementar els usos residencials amb l'activitat tecnològica que s'ha desenvolupat els darrers anys.

Seguir llegint

11 07 2022

L'Ajuntament finalitza la tramitació de l'àmbit del Vapor Ros que permetrà transformar aquest antic espai fabril

El Ple d'aquest mes de juliol debatrà l'aprovació del text refós de la modificació puntual del Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (POUM) a l'àmbit del Vapor Ros, amb la qual conclou la tramitació municipal que permetrà transformar els usos d'aquest antic complex fabril, situat al barri del Centre. La Comissió Informativa de Territori i Sostenibilitat ha acordat avui elevar aquest punt al Ple. 

Seguir llegint

30 06 2022

Endesa retira el cablejat aeri a diferents carrers del barri de Sant Pere

Amb l'objectiu d'actualitzar la xarxa elèctrica que Endesa té a la ciutat, la companyia elèctrica està retirant la xarxa aèria de baixa tensió en diferents trams dels carrers de Ponent, de la Llibertat, de la Lluna, del Sal·lari, del Camí de Castellar i de la carretera de Matadepera ubicats, principalment, al barri de Sant Pere. Els treballs finalitzaran la primera quinzena de juliol i consisteixen a eliminar encreuaments en aeri, crear una nova línia engrapada a la façana dels edificis i retirar la línia elèctrica existent i els suports corresponents. La inversió prevista, finançada per Endesa, és de 32.500 euros.

Seguir llegint

 

21 06 2022

L'Ajuntament avança en la tramitació per ampliar l'Inventari del Patrimoni Cultural de la ciutat

El Ple d'aquest mes de juny debatrà l'aprovació inicial de la modificació puntual del Pla General d'Ordenació Municipal (POUM) per a ampliar l'Inventari del Patrimoni Cultural de Terrassa, un cop la comissió informativa de Territori i Sostenibilitat, celebrada avui, ha votat  a favor de la seva elevació al Ple. Amb aquesta modificació puntual es regularan les actuacions que es podran autoritzar en aquells elements que, a hores d'ara, no estan protegits per evitar, d'aquesta manera, que puguin desaparèixer. Aquest document és el pas previ a la redacció del futur Pla Especial Urbanístic de Protecció del Patrimoni i Catàleg de béns arquitectònics, arqueològics i ambientals.

Seguir llegint

15 06 2022

La transformació de les rieres de Terrassa passa per la renaturalització i que es converteixin en espais verds i de vida

El Programa de Govern 2019-2023 introduïa tres grans objectius per al mandat en relació a les rieres de la ciutat, com ara un projecte per trencar "l'efecte barrera" de les rieres de les Arenes i del Palau, relligant tots els barris que travessen; treballar intensament per millorar el manteniment i la neteja; i minimitzar el risc d'inundació i avançar en sistemes de seguretat. Aquests tres eixos de treball s'han visualitzat aquesta tarda en l'acte «Les rieres de Terrassa: Visió i projectes de futur», celebrat al Teatre Principal, on s'ha presentat una visió de futur per un projecte que suposaria una transformació històrica per a Terrassa.

Seguir llegint

18 05 2022

La transformació del tram final del carrer de Baldrich, d'iniciativa privada, reactivarà aquest àmbit del barri del Segle XX

La Comissió Informativa de Territori i Sostenibilitat va acordar dilluns elevar al ple ordinari d'aquest mes l'aprovació definitiva del Pla de Millora Urbana (PMU) a l'àmbit del carrer de Baldrich, 240, que contempla transformar l'antic teixit industrial en desús en una nova zona residencial.La promoció correspon a la Societat de Gestió d'Actius Procedents de la Reestructuració Bancària (SAREB), com a propietària majoritària. Es tracta, doncs, d'una transformació d'iniciativa privada que després d'anys d'espera pot finalment iniciar la seva tramitació administrativa.

Seguir llegint

22 04 2022

Dilluns comencen les obres d'urbanització al carrer de Baldrich, vinculades al Pla de Millora de l'antiga fàbrica Sala i Badrinas

Les obres d'urbanització del Pla de Millora l'antiga fàbrica Sala i Badrinas s'ubiquen al sector urbà situat al barri del Segle XX, delimitats al nord pel carrer de Prim, a l'est per la carretera de Rubí, al sud pel carrer de Lepant i a l'oest pel carrer de Baldrich. Un cop ja s'han efectuat gran part de les feines d'enderroc a l'interior de l'àmbit de l'antiga fàbrica Sala i Badrinas, i s'ha realitzat part de la urbanització interna del sector, el proper dilluns, 25 d'abril es començaran a executar les obres de l'entorn d'aquest sector urbà. Concretament, s'iniciaran els treballs d'urbanització del carrer de Baldrich, entre els vials de Prim i de Lepant.

Seguir llegint