Logo de la campanya "Amb l'alcohol tingues vista" on una copa simula la beguda de dins amb la imatge d'un ull per fer referència a que s'ha de tenir vista.

L'alcohol és la droga més àmpliament consumida i acceptada socialment, associada a espais relacionals i d'oci, i amb una baixa percepció de risc, malgrat els importants costos socials i sanitaris que suposa. El consum excessiu i habitual d'alcohol perjudica a la salut, pot augmentar el risc de tenir lesions, agreuja problemes psíquics i socials i pot perjudicar les relacions familiars i laborals. Aquest consum, a més, pot derivar a mig i a llarg termini en dependència a l'alcohol o alcoholisme, situació que sovint passa desapercebuda. D'altra banda, es tracta de la droga amb una edat d'inici més jove.

El servei de Salut i Comunitat de l'Ajuntament de Terrassa, juntament amb la resta d'entitats que configuren el Pla Local de Drogues (Alba, ABD, CAS i Alcohòlics Anònims), impulsen la campanya "Amb l'alcohol, tingues vista", amb la finalitat de sensibilitzar la ciutadania sobre els riscos associats al consum d'alcohol i reduir-ne el consum.

Campanya "Amb l'alcohol tingues vista"

 

Si surts de festa que no te l'espatlli l'alcohol on la paraula festa va de nítida a borrosa simulant els efectes que produeix l'alcohol

Cartell de la campanya que posa l'èmfasi en els espais de festa d'oci nocturn. Es dirigeix tant a la població jove com a pares i mares, pel seu rol educatiu. 

 

 

 

 

 

Portada del programa de festa major 2022 amb missatges: si beus alcohol, tingues vista; no hi ha consum sense riscos; si beus, fes-ho amb moderacióDes del Pla Local de Drogues es considera important intervenir en moments claus com són les festes populars.

Aquest és el cartell de la Festa Major de Terrassa 2023 per promocionar que la festa es desenvolupi en un entorn més segur, saludable, informat i responsable.

Hi ha una intervenció de 2 parelles educatives de 23:30 a 3.30 hores de la matinada al parc de Vallparadís i a la Rasa per:

  • Reduir els riscos i incidències associades al consum d'alcohol i d'altres drogues entre la població més jove
  • Fomentar les relacions respectuoses
  • Promoure l'autonomia i autogestió de la salut

 

La campanya també es dirigeix a l'àmbit esportiu. Aquestes imatges amb una nena i un nen interpel·len les persones adultes que pel seu rol d'educadores són un model a seguir pel que fa a conductes i hàbits de consum.

Aquests cartells estan penjats als equipaments esportius que s'hi han adherit.

 

El servei de Salut i Comunitat ofereix una videocàpsula educativa sobre el consum d'alcohol per l'alumnat de 3r i 4t d'ESO. Inscripcions obertes als centres d'educació secundària.

 

 

 

 

Foto de ciutat amb OPI del cartell de la campanya per als espais de festa d'oci nocturn

10 OPI's (objectiu publicitari il·luminat) repartits per la ciutat amb el cartell de la campanya "Amb l'alcohol tingues vista" han tingut presència durant períodes del 2022 i novament el 2023 per sensibilitzar la ciutadania sobre els riscos associats al consum d'alcohol i reduir-ne el consum. La campanya va dirigida a tota la ciutadania tot i que posa l'èmfasi al jovent en els espais de festa d'oci nocturn i a les festes populars.

 

Des de dins dels 71 autobusos municipals de totes les línies s'ha pogut visualitzar el cartell de la campanya "Amb l'alcohol tingues vista" a partir de juny del 2023. L'objectiu és sensibilitzar sobre el consum d'alcohol abans de la Festa Major i durant l'època d'estiu que és quan es surt més de festa. 

Cartell per als comerços "No venc alcohol a menors"

Els serveis de Salut i Comunitat i de Prevenció de Riscos Laborals i de Desenvolupament Professional han elaborat el cartell del costat per fer una campanya de sensibilització al personal de l'Ajuntament de Terrassa i les empreses muncipals. El missatge és breu: per fer una bona feina, 0 alcohol.

 

 

 

No hi ha consum sense riscos. Si beus, fes-ho amb moderació. Amb l'alcohol tingues vista. Recorda: no hi ha consum sense risc. Número de la línia verda 900 900 540El 15 de novembre, l'Ajuntament de Terrassa commemora el Dia Mundial sense alcohol. Una de les accions de la setmana de sensibilització sobre els riscos del consum d'alcohol va ser passar el missatge en imatges: "No hi ha consum sense riscos. Si beus, fes-ho amb moderació" amb el logo de la campanya: "Amb l'alcohol tingues vista" juntament amb el telèfon de la línia verda: 900 900 540.

Durant aquest període, cada dia es difonien, per les xarxes municipals, una sèrie de 3 imatges. Aquestes 2 + una altra. La 3a imatge va anar canviant fins a 6 missatges. Es mostren a sota:

L'alcohol és una droga, i pot provocar dependència física i psíquica amb el logo "Amb l'alcohol tingues vista"El consum d'alcohol pot provocar problemes importants de salut

 

 

A la feina responsabilitat: 0.0 alcohol amb el logo "Amb l'alcohol tingues vista"Beure no és imprescindible per passar-s'ho bé. Si vas de festa, que no te l'espatlli l'alcohol. Amb el logo "Amb l'alcohol tingues vista"

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

El que fas a casa és un exemple per als teus fills i filles. Amb el logo "Amb l'alcohol tingues vista"El consum d'alcohol i/o altres drogues durant l'embaràs pot comportar greus conseqüències per al desenvolupament i la salut del fetus. Amb el logo "Amb l'alcohol tingues vista"

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

El Pla Local de drogues considera el consum d'alcohol com una de les prioritats a abordar.

 

Estudis sobre el consum d'alcohol:

Va a les notícies de salut comunitària