El 19 d'octubre és el Dia Internacional del Càncer de Mama. Aquesta malaltia afecta tant a dones com a homes. I és molt important la detecció precoç.

 

La implementació de programes de detecció precoç, juntament amb els avenços diagnòstics i terapèutics, s'han traduït en un increment de la supervivència que se situa en el 89,2% als 5 anys del diagnòstic.

La supervivència dels homes amb càncer de mama és similar a la supervivència de les dones amb aquest tipus de càncer. El tractament del càncer avui en dia no es considera limitat a la cirurgia, quimioteràpia o radioteràpia. Els estudis mostren que els aspectes psicològics i socials d'aquesta malaltia milloren el benestar i la qualitat de vida de la persona amb càncer i del seu entorn.

La Fundació Oncolliga és una entitat sense ànim de lucre que ofereix suport psicosocial mitjançant diferents serveis i és la mà amiga de tothom que ho necessiti. Alhora també realitza activitats de sensibilització, divulgació i prevenció.

Professionals de la Psicooncologia, del Treball Social i del Treball Familiar, amb el suport del voluntariat, ofereixen de forma gratuïta una atenció integral a persones malaltes i familiars per donar resposta de manera àgil i immediata a les seves necessitats. La proximitat a les persones exigeix una resposta tant tècnica com ètica. Per això, amb el control i assessorament tècnic del Comitè Científic, Oncolliga difon i promou hàbits saludables que ajuden a prevenir el càncer i a afrontar les seves conseqüències.

Oncolliga realitza la seva activitat a les comarques de Barcelona, i està integrada a la Federació Catalana d'Entitats contra el Càncer (FECEC), així com a la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS).

Consulteu l'Actualitat Salut de la ciutat