Habitatge
Hi ha molt alumnat que decideix canviar de residència quan comença el nou curs acadèmic per estar més a prop dels centres educatius. Les opcions són diverses: llogar un pis, una habitació, instal·lar-se a una residència d'estudiants, participar en un programa de convivència intergeneracional, etc. En aquest apartat trobaràs diferents opcions per ajudar-te en aquesta tasca.
 
Residències d'estudiants:
Pisos compartits:
Plataformes inmobiliàrias:
Transports
La situació de Terrassa en el territori fa que estigui molt ben comunicada, tant per ferrocarril com per carretera.

La travessen 2 línies de ferrocarril amb diverses estacions repartides per la ciutat. Aquestes estacions, sumades a la intensitat de la seva freqüència, converteixen aquest mitjà en un dels més utilitzats. Per a més informació de les línies i horaris:

L'extensa xarxa de carreteres i autopistes connecten Terrassa amb Barcelona i la resta del territori amb fluïdesa.

 
Moure's per Terrassa
En el web de Mobilitat i Transports de l'Ajuntament hi trobareu tota la informació sobre:
  • Transport públic: Informació de les línies i horaris d'autobusos urbans i interurbans, de les parades i horaris dels trens, parades de taxis...
  • Vehicle privat: L'Ajuntament de Terrassa, en col•laboració amb el Servei Català de Trànsit, ofereix el mapa continu de trànsit basat en Google Maps. També hi trobareu informació dels aparcament i les zones blaves.
  • En bicicleta: Us podeu descarregar la Guia de la Bicicleta, on trobareu el plànol amb els carril bici i itineraris urbans recomanats i els itineraris de lleure i accés als camins històrics.
Conèixer la ciutat
Terrassa és una ciutat gran, tant pel seu nombre d'habitants, més de 225.000 (la quarta de Catalunya) com per la seva extensió de 70,2 Km2. 
 
Aquí hi trobareu més informació sobre la seva rica història.
També podeu accedir aquí per ampliar.  El Servei de Turisme també proporciona molta informació i visites guiades.
 
Terrassa té 3 museus que us aproparan encara més a la història i caràcter terrassenc:
Salut
La ciutat disposa de 2 hospitals i 7 centres d'atenció primària.
 
Aquí podeu consultar els recursos sanitaris de Terrassa i quin centre us correspon segons on visqueu.
 
Al web de l'Oficina Jove trobareu informació complementària.

Treball i ocupació
L'Ajuntament de Terrassa disposa d'un Servei Local d'Ocupació on trobareu informació i enllaços. I a l'Oficina Jove del Servei de Joventut hi trobareu informació específica.

Esports
Terrassa és coneguda internacionalment pel hoquei herba. Però la ciutat disposa d'una gran diversitat d'entitats i d'equipaments on es poden practicar moltes modalitats esportives. 
Pensant en les persones que practiquen esports a Terrassa, l'Ajuntament edita la Guia de l'Esport que recull tota l'oferta de serveis, activitats i equipaments, públics o privats, que estan a l'abast de la ciutadania. Trobareu aquesta informació aquí.
Cultura i lleure
Terrassa és una ciutat amb una oferta cultural molt intensa i variada que abasta tots els àmbits de la creació i la difusió artística, i que es presenta en uns equipaments adaptats a les necessitats actuals del consum cultural. La ciutat ofereix programacions estables de música (jazz, clàssica, moderna) i teatre i dansa, així com festivals, com el Festival de Jazz i el Festival TINT d'arts escèniques.
 
Compta també amb un potent teixit associatiu que genera una activitat constant, amb un extens calendari de festes populars i amb un ric patrimoni cultural i arquitectònic, que han esdevingut uns dels principals signes d'identitat de la ciutat.
 
Aquí hi trobareu informació, adreces i enllaços d'equipaments, programacions i activitats culturals de tota la ciutat. 
Punts d'informació universitària
Tota aquesta informació i més la trobareu físicament també a:
 
Casa Baumann
Avinguda Jacquard, 1 - 08222 Terrassa
T. 937 848 390 
Horari: de dilluns a dimecres de 9 a 14 h i de 16 a 19 h, dijous i divendres de 9 a 14 h
 
Vapor Gran
Carrer Telers, 5 B, 2a - 08221 Terrassa
T. 937 363 023 
Horari: de dilluns a divendres de 9 a 14 h