Aules d'estudi en períodes d'exàmens

L'Ajuntament de Terrassa i la Universitat Politècnica de Catalunya - UPC tornen a reforçar l'oferta d'espais destinats a cobrir les necessitats dels i les estudiants durant els exàmens de juny.

Del 20 de maig fins al 27 de juny, la BCT obrirà de les 20.30 fins a les 24 h de dilluns a dissabte i els diumenges s'habilitaran aules d'estudi a l'edifici TR10 del campus universitari.

La Biblioteca Central obrirà en el seu horari habitual (de dilluns a divendres de 10 a 20.30 h i dissabtes de 10 a 14.00 h i de 16 a 20.30 h) i a partir de les 20.30 h allargarà l'obertura fins a les 24.00 h per facilitar que els estudiants que ho necessitin disposin d'un espai adequat a les seves necessitats.

Durant aquest temps i horaris, l'equipament romandrà obert fent les funcions d'aula d'estudi, cobrint les necessitats dels estudiants en la preparació dels seus estudis, habilitant una sala de la biblioteca amb connexió wifi.

També s'obriran aules d'estudi a l'edifici TR10 del campus universitari de la UPC (c/ de Colom, 2 – cantonada amb Avinguda Jacquard). Aquests espais obriran els diumenges des de les 10 h fins a la mitjanit de forma ininterrompuda. El calendari serà del 22 de maig i fins al 27 de juny.

Els calendaris i horaris d'obertura d'ambdós espais s'han establert a partir de les dates d'exàmens determinades pels centres universitaris i de l'anàlisi conjunt de l'ús de la Biblioteca del Campus Terrassa-UPC i la BCT durant els anteriors períodes d'obertura amb ampliacions horàries.

A més, i a partir del 25 de maig i fins el 16 de juny, la Biblioteca del Campus Terrassa-UPC obrirà de dilluns a diumenges de les 9 fins a les 22.00 h. En aquest cas, per accedir-hi, caldrà presentar el carnet universitari.

Conèixer la ciutat
Terrassa és una ciutat gran, tant pel seu nombre d'habitants (més de 215.000, la tercera de Catalunya) com per la seva extensió (70,2 Km2). 
 
I la seva història és molt antiga i rica. Aquí hi trobareu informació. També podeu accedir aquí per ampliar.  El servei de Turisme també proporciona molta informació i visites guiades.
 
Terrassa té 3 museus que us aproparan encara més a la història i caràcter terrassenc:
Transports
La situació de Terrassa en el territori fa que estigui molt ben comunicada, tant per ferrocarril com per carretera.

La travessen 2 línies de ferrocarril amb diverses estacions repartides per la ciutat. Aquestes estacions, sumades a la intensitat de la seva freqüència, converteixen aquest mitjà en un dels més utilitzats. Per a més informació de les línies i horaris:

L'extensa xarxa de carreteres i autopistes connecten Terrassa amb Barcelona i la resta del territori amb fluïdesa.

Mapa accessos Terrassa

 
Moure's per Terrassa
 
En el web de Mobilitat i Transports de l'Ajuntament hi trobareu tota la informació sobre:

 
  • Transport públic: Informació de les línies i horaris d'autobusos urbans i interurbans, de les parades i horaris dels trens, parades de taxis...
  • Vehicle privat: L'Ajuntament de Terrassa, en col•laboració amb el Servei Català de Trànsit, ofereix el mapa continu de trànsit basat en Google Maps. També hi trobareu informació dels aparcament i les zones blaves.
  • En bicicleta: Us podeu descarregar la Guia de la Bicicleta, on trobareu el plànol amb els carril bici i itineraris urbans recomanats i els itineraris de lleure i accés als camins històrics.
Salut
 
La ciutat disposa de 2 hospitals i 7 centres d'atenció primària.
 
Aquí podeu consultar els recursos sanitaris de Terrassa i quin centre us correspon segons on visqueu.
 
Al web de l'Oficina Jove trobareu informació complementària.
 
 
Treball i ocupació
L'Ajuntament disposa d'un servei d'Ocupació on trobareu informació i enllaços. I a l'Oficina Jove del servei de Joventut hi trobareu informació específica.
 
 
Esports
Terrassa és coneguda internacionalment pel hoquei herba. Però la ciutat disposa d'una gran diversitat d'entitats i d'equipaments on es poden practicar moltes modalitats esportives. 
Pensant en les persones que practiquen esports a Terrassa, l'Ajuntament edita la "Guia de l'Esport" que recull tota l'oferta de serveis, activitats i equipaments, públics o privats, que estan a l'abast de la ciutadania. Trobareu aquesta informació aquí.
 
Cultura i lleure
Terrassa és una ciutat amb una oferta cultural molt intensa i variada que abasta tots els àmbits de la creació i la difusió artística, i que es presenta en uns equipaments adaptats a les necessitats actuals del consum cultural. La ciutat ofereix programacions estables de músiques (jazz, clàssica, moderna) i teatre i dansa, així com festivals, com el Festival de Jazz i el TNT de teatre.
 
Compta també amb un potent teixit associatiu que genera una activitat constant, amb un extens calendari de festes populars i amb un ric patrimoni cultural i arquitectònic, que han esdevingut uns dels principals signes d'identitat de la ciutat. L'Agenda Cultural recull aquesta informació.
 
Aquí hi trobareu informació, adreces i enllaços d'equipaments, programacions i activitats culturals de tota la ciutat. 
 
Punts d'informació universitària
Tota aquesta informació i més la trobareu físicament també a:
 
Av. Jacquard, 1 08222 Terrassa
Tel. 937 848 390 
joventut.lleure@terrassa.cat 
Horari: de dilluns a dimecres de 9.00 a 14.30 i de 16.00 a 19.00, dijous i divendres de 9.00 a 14.30 h.
 
C/ Telers, núm. 5, 2a planta 08221 Terrassa
Tel. 937 363 023 
terrassauniversitat@terrassa.cat
Horari: de dilluns a divendres de 9.00 a 14.00 i dimecres de 16.00 a 18.00 h.