El 25 de novembre es commemora el Dia Internacional contra la Violència vers les Dones.

Un any més, es fa necessària aquesta commemoració, des de l'Ajuntament. 

Fins el 23 d'octubre d'enguany, han mort a l'Estat espanyol, a mans de les seves parelles o exparelles, 43 dones, 6 d'elles a Catalunya.
 
Tanmateix, això és només la punta de l'iceberg. Hi ha moltes dones que pateixen diàriament maltractaments per part de les seves parelles i encara no ho han denunciat. Són dades terribles, que no ens poden deixar indiferents i que ens exigeixen una resposta col·lectiva molt ferma.

En la Campanya d'enguany hem volgut incorporar el hastag #niunamés amb l'objectiu d'arribar, també a través de les xarxes socials, a un públic més jove.
 
Us presentem el programa de 2018, format per un total de 36 activitats organitzades pel Servei de Polítiques de Gènere, altres serveis de l'Ajuntament de Terrassa, grups de dones, grups municipals i sindicats. 
 
Entre totes, destaquem la sessió de Cinefòrum, el 12 de novembre, a les 16.30 al Cinema Catalunya,  amb el documental "Volar", premiat a diversos certàments i produït a Euskadi per Emakunde (l'Institut Basc de la Dona). Comptarem amb la presència de les mateixes protagonistes del documental, vingudes expressament d'Euskadi, amb les quals podrem mantenir un col·loqui obert, després de la projecció.
 
 
També les 2 Jornades per a professionals, els dies 9 i 29 de novembre, ambdúes al Vapor Universitari de Terrassa:
  • 9 de novembre, de 9 a 14h: "Feminicidis: processos d'intervenció".  Inscripcio gratuïta, fins el 5 de novembre. Cal omplir formulari
  • 29 de novembre, de 9 a 17h: "Violència Filioparental: radiografia d'una realitat". Inscripció gratuïta, fins el 23 de novembre a : asociacion.raices@hotmail.com

26 de novembre a les 19.00 h :  Concentracions Ciutadanes Simultànies                                als 7 districtes de la ciutat, amb lectura del Manifest contra la violència, minut de silenci, encesa d'espelmes en memòria de les víctimes i actuació reivindicativa a càrrec de les entitats del districte:

  • Districte I :  a l'Ajuntament de Terrassa (Raval de Montserrat)
  • Districte II: al Centre Cívic Montserrat Roig (Av.Barcelona)
  • Districte III: al Centre Cívic Alcalde Morera (Pl.Can Palet)
  • Districte IV: al Centre Cívic Maria Aurèlia Capmany (Av.A.Sallent)
  • Districte V: al Centre Cívic Avel·lí Estrenjer (Pl. de la Cultura)
  • Districte VI: a la Pl.de la Font de la Pola (Barri de Sant Llorenç)
  • Districte VII: al Casal Cívic de Les Fonts (c.de Sta.Teresa)