Anunci acte de presentació de la candidatura de la Seu d'ÈgaraEl divendres 10 d'abril de 2015 es va celebrar l'acte de presentació a la ciutat de la candidatura de la Seu d'Ègara a Patrimoni de la Humanitat de la UNESCO. 

La candidatura es presenta, en primera instància, al Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya que és qui ha d'elevar la proposta al Ministerio de Cultura del govern d'Espanya i aquest, a la UNESCO, per tal que sigui inclosa a la llista indicativa que permetrà que pugui ser declarada, en el moment oportú, Patrimoni de la Humanitat. 

Aquesta organització de les Nacions Unides valora l'abast mundial del patrimoni cultural.

Pintures mural de l'església de Sant Miquel. Autor: Manel Marqués

En el cas de la Seu d'Ègara destaquen la singularitat del monument i més concretament de les pintures murals de les tres esglésies dels segles V al VIII, considerades un element únic en la història de l'art

Entre el miler de referències distingides, Catalunya i Espanya compten amb nombrosos elements patrimonials de la humanitat materials i immaterials. 

Així doncs, la Seu d'Ègara presenta poderosos arguments per avalar aquesta distinció.

Els gegants de Terrassa a la porta de l'església de Sant PereL'acte públic de presentació va comptar amb un petit concert de biles a càrrec de Marc Pulido i el cor de cant d'harmònics Muom, la presència de diversos grups de cultura popular i tradicionals locals com les colles castelleres de Terrassa, els gegants de la ciutat, l'esbart Amunt i Crits, la Cobla Principal de Terrassa i Terrassa Ciutat Coral.

Parlament de l'alcalde de Terrassa, Jordi Ballart

Tot seguit l'alcalde, Jordi Ballart, acompanyat del Bisbe Mons. Josep Àngel Saiz Meneses, presenta la Candidatura de la Seu d'Ègara a Patrimoni de la Humanitat.

Lectura, en diverses llengües que es parlen a la ciutat, de la frase: "Seu d'Ègara. Cridem que, pels segles dels segles, sigueu l'orgull de Terrassa per la humanitat."

Aquest desitjos es lliuren en un pergamí als gegants que, acompanyats de torxes, sortiran del recinte.

Finalment, el col·lectiu Terrassa Gastronòmica ofereix una degustació de pa amb oli elaborats amb blat i olives de la comarca.