El Dia Universal dels Drets dels Infants se celebra arreu del món el 20 de novembre. En aquesta data, les Nacions Unides van promulgar la Declaració dels drets de l'infant, el 1959.

30 anys després, el 20 de novembre de 1989, l'organisme internacional va adoptar la Convenció sobre els drets dels infants , que estableix els drets civils, polítics, econòmics, socials i culturals de la infantesa i obliga els estats que la ratifiquen a protegir aquests drets. A dia d'avui, aquest document constitueix, a tot el món, la guia i referència a l'hora de defensar els drets dels infants.

L'Ajuntament de Terrassa, en el seu rol de garant de drets d'infants i adolescents, va adoptar aquests drets com a punt de partida per a l'elaboració del Pla Local de la Infància i l'Adolescència de Terrassa (PLIA) aprovat pel Ple el març de 2022. D'aquesta manera, les quatre línies estratègiques en què s'estructura el pla es corresponen amb quatre drets recollits per la convenció: dret a la informació i la participació, dret a la salut al benestar i a la protecció, dret a l'educació dins i fora de l'escola i dret a viure en entorns saludables i segurs. El document emmarca, des de la seva aprovació, totes les polítiques municipals relacionades amb la infància i l'adolescència.

Cada any, Terrassa se suma a la celebració del Dia Universal dels Drets dels Infants amb diferents iniciatives impulsades per l'Ajuntament i per les entitats i serveis d'aquest àmbit, com ara les entitats de lleure, AFAs, escoles, etc.

Pel 2022 els actes commemoratius amb caràcter públic són les següents:

 • Del 14 al 30 de novembre: activitats a les biblioteques municipals
  • Organitza: Ajuntament de Terrassa
 • 17 de novembre, 17 h: pintura de graffitti, lectura e manifest, animació infantil i berenar saludable, a la pista esportiva de Can Palet II (c/ Túria, 3).
  • Organitza: entitats del Districte 3
 • 18 de novembre: exposició de pancartes commemoratives a diferents espais de la ciutat.
  • Organitza: esplais diaris de Terrassa
 • 20 de novembre, 10 h: VII Cursa solidària per a la Infància al Parc Vallès.
  • Organitza: INSOC - Centre d'Esplai Guadalhorce