L'Espai Solidari de Salut és un projecte innovador i pioner, que promou el valor de la solidaritat en l'àmbit de la salut. Sorgeix de la Taula d'Entitats de Salut, i està coordinat des del servei de Salut i Comunitat. 

La part més visible consisteix en la disposició d'un local comercial on les entitats de salut de la ciutat que s'hi adhereixen poden oferir productes a la ciutadania, a canvi d'una aportació econòmica. Els beneficis es destinen íntegrament als projectes solidaris d'aquestes entitats, que estan vinculats amb la recerca o millora dels tractaments de diverses malalties i al suport a les persones que les pateixen.

Altres objectius menys visibles són donar a conèixer i apropar a la ciutadania la tasca que duen a terme les entitats de salut de la ciutat, com un recurs de gran valor que tothom pot necessitar en algun moment de la vida i promoure el treball en xarxa d'aquestes entitats.

La idea de posar en marxa l'Espai Solidari de Salut va néixer durant la pandèmia. En una primera fase, va estar ubicat de forma provisional a l'atri de l'Ajuntament. Arran de la bona acollida de la iniciativa, el dia 7 de setembre de 2022 es va traslladar a la seva ubicació actual, al número 6 del carrer de les Parres. Es pot visitar de dilluns a divendres de 17 a 20 hores. 

La ciutat de Terrassa compta amb més de cinquanta entitats de l'àmbit de la salut. Aquest teixit associatiu lluita per la salut, per aconseguir la igualtat amb qualsevol persona sana i per a que pugui avançar la recerca de nous tractaments, d'especial rellevància en aquells casos de malalties minoritàries.

Amb aquest projecte la ciutadania té la possibilitat de donar suport a aquestes entitats i conèixer la tasca que duen a terme durant tot l'any.

Va a les notícies