Les exposicions virtuals permeten donar continuïtat a exposicions temporals anteriors ja finalitzades.

A través d'un recorregut virtual es poden conèixer els diferents àmbits d'exposició amb el seu contingut, fotografies, objectes i materials complementaris com per exemple els catàlegs, etc.

El Bisbat d'Ègara

Recreació virtual de la Seu d'ÈgaraL'exhibició se centra en el període en que les esglésies de Sant Pere es van convertir en Seu d'Ègara (segles V al VIII).

El magnífic llegat arqueològic, arquitectònic i artístic conservat de l'antic Bisbat d'Ègara es presenta en diferents plafons temàtics que relaten l'estructura i organització dels bisbats i de les seus episcopals en aquest període; la creació del Bisbat d'Ègara, el seu desenvolupament i la seva extinció i, per acabar, l'arquitectura i les pintures murals del conjunt.

Podreu gaudir de materials visuals com gravacions en 360 graus, audiovisuals, fotografies, etc.

L'objectiu és facilitar el coneixement d'aquest conjunt, un dels monuments més excepcionals de la cultura cristiana europea des dels seus orígens.

Exposició virtual: El Bisbat d'Ègara

 

Terrassa, escultures públiques 

Dinosaure de Roc Alabern. Imatge: Fotos FrancinoLa ciutat de Terrassa allotja un ampli i variat ventall d'escultures que ornamenten i embelleixen els espais públics i que estan ubicades en carrers, places, jardins, parcs, rotondes, ...

Aquesta exposició presenta 47 escultures de diverses èpoques, artistes, estètiques, materials, tècniques, etc. 

Exposició virtual:  Terrassa, escultures públiques

 

Una història de rajoles. La col·lecció del Museu

L'exposició presenta rajoles decorades del segle XV fins al XX i s'explica els usos de la rajola com a material constructiu i decoratiu al llarg de la història, els àmbits en els quals eren usades (religiós, urbà i domèstic), les tècniques per decorar-les i les tipologies.

Exposició virtual: Una història de rajoles. La col·lecció del Museu

 

Terrassa inspira. Obra artística del fons del Museu dels segles XX i XXI amb la ciutat i el seu entorn com a motiu

Fragment de la pintura "Pont de Sant Pere" (1986) de Roc Alabern Borrull. MdT 4518Vint-i-nou artistes locals i forans permeten fer un recorregut en la plasmació de la ciutat i dels voltants, usant diversitat de suports i tècniques artístiques. S'exhibeixen els primers apunts de paisatge dels germans Viver, obres de cavallet, peces academicistes, obres d'avantguarda i els guanyadors dels premis de pintura ràpida Ciutat d'Ègara dels darrers anys. Una seixantena de peces de la col·lecció d'art local del Museu de Terrassa presentats en els àmbits següents: l'entorn, la ciutat, el parc de Vallparadís i les esglésies de Sant Pere.

Exposició virtual: Terrassa inspira

 

La riuada del 62 a Terrassa. L'abans i el després de la ciutat

Els efectes de la riuada a la Rambla d'ÈgaraL'exposició mostra el context social, econòmic i polític del període a l'entorn de les riuades, i que permet entendre la magnitud de la tragèdia viscuda a la ciutat. La nit del 25 al 26 de setembre de 1962 es van produir uns forts aiguats a la zona del Vallès que van acabar amb la vida de nombroses persones.

Exposició virtual: La riuada del 62 a Terrassa. L'abans i el després de la ciutat