Per què la comunicació ha de ser inclusiva?
La comunicació inclusiva ens permet adreçar-nos i relacionar-nos de forma respectuosa amb les persones que ens envolten, així com evitar la transmissió i el reforç d'estereotips i prejudicis. La comunicació inclusiva és essencial per a una bona convivència en una societat plural i diversa com la nostra i pot contribuir a construir unes relacions més justes i equitatives. A través del llenguatge i les imatges podem facilitar la convivència i afavorir la igualtat i la dignitat de totes les persones.

Els petits canvis que podem fer en el nostre dia a dia poden significar un gran canvi en la nostra realitat social. És per això que us convidem a mostrar la diversitat de la realitat social de manera respectuosa, ja que així també ajudarem a construir una societat inclusiva i plural.
 

Aviat no podrem dir res...
Podem caure en la temptació de pensar que cada cop hi ha més paraules i expressions, de les que s'han dit tota la vida, que ara estan mal vistes només pel fet que hem d'utilitzar un llenguatge inclusiu. Però el llenguatge evoluciona igual que ho fem nosaltres.

Aquesta guia vol fer reflexionar sobre el nostre dia a dia i fomentar un canvi social a través del llenguatge, una eina increïble que permet connectar totes les persones.