Parc dels CatalansDesprés de més de més de 70 anys de pas de trens a cel obert, el maig de 1.995 es va inaugurar el parc dels Catalans. El projecte del soterrament de les línies de tren dels Ferrocarrils de la Generalitat va culminar en la construcció d'un gran edifici en la seva part nord i la transformació de la resta en un nou espai verd al qual es va anomenar parc dels Catalans. Abans que la Generalitat de Catalunya assumís les competències de les línies de tren de via estreta amb el nom de Ferrocarrils de la Generalitat, la línia Barcelona-Martorell-Manresa s'anomenava Ferrocarrils dels Catalans i la línea Barcelona-Sabadell-Terrassa Ferrocarrils de Catalunya, tot i que aquesta última era coneguda popularment com el tren de baix o Els Catalans. És per això que se li va donar aquest nom a l'actual parc.

El parc dels Catalans, quin disseny es va fer des de l'Estudi d'Enginyeria i Urbanisme J. M. Domènech, es troba al centre de Terrassa i s'estén per l'espai lliurat per l'enderroc de l'estació i el soterrament de les vies del tren dels Ferrocarrils de Generalitat. El trobareu entre la Rambla d'Ègara, en la seva part sud, el carrer de Vinyals, el Portal de Sant Roc i la carretera de Montcada.

Té una superfície de més de 10.000 m². Es tracta d'una estesa de gespa de superfície ondulada amb espais vorejats per camins, amb punts arbrats i que mira cap a la Rambla. Hi podreu trobar entre d'altres, l'escultura anomenada "Carnestoltes", de l'artista Joan Carraminyana Cols que es va erigir amb motiu del 25è aniversari de l'associació la Sucietat de l'Embut, l'entitat organitzadora del Carnestoltes de la ciutat. L'escultura medeix 1,80 m. i simbolitza l'esperit transgressor de la festivitat.

El parc dels Catalans, s'ha convertit en lloc de trobada habitual per la ciutadania com espai de lleure i en un lloc emblemàtic a la nostra ciutat per fer cel·lebracions i actes de qualsevol tipus per les seves dimensions i situació.

Parc dels Catalans