Plaça de CatalunyaAquesta plaça, amb una superfície de 7481 m², es troba al barri de l'Escola Industrial-Plaça de Catalunya, entre els carrers del Dr. Pearson, Pau Marsal, Lleó XII i de l'avinguda de Barcelona, al nord-est de la ciutat.

Ocupa les antigues terres de Can Gorgs, masia que va ser enderrocada entre 1965 i 1967, per urbanitzar l'avinguda de Barcelona. Les terres es van declarar com a zona no edificable durant el mandat de l'alcalde Donadeu.

El dia 22 d'abril de 1984 es va inaugurar la nova plaça, fins aquells moments pertanyent al barri de ca n'Anglada.

Aquesta nova infraestructura ciutadana, disseny de l'arquitecte Carles Escudé,  va comportar la creació d'una associació de veïns que va començar a reivindicar les senyes d'identitat del barri, conegut popularment com el barri de l'Escola Industrial.

La plaça de Catalunya està formada per una zona enjardinada i un amfiteatre on es celebren cada any sessions de jazz en directe dins el marc del Festival de Jazz de Terrassa així com d'altres activitats d'àmbit ciutadà o veïnal. També hi trobareu una pista esportiva, zones de jocs infantils amb un brollador, un estanyol de planta circular de dos pisos i la escultura anomenada "El Drac Màgic", de l'artista Àngel Màdico.