La Taula Local per a les persones refugiades és un nou espai de participació que neix amb la voluntat d'aplegar totes aquelles entitats i ciutadania a nivell particular interessada per la situació generada pel conflicte de Síria i que ha derivat en una de les crisis humanitàries més greus a nivell de refugiats i refugiades des de la Segona Guerra Mundial.

La seva posada en marxa també respon a la voluntat política expressada a través de la moció aprovada el passat mes de setembre, on s'especifica que l'objectiu d'aquest òrgan serà el de proposar actuacions consensuades en favor de l'acollida municipal al contingent de refugiats, informar a la ciutadania i promoure la seva participació. Per aquest motiu, aquesta activitat serà oberta al públic en general, més enllà de les entitats que hi vulguin participar.

La primera acció que ja està en funcionament és la creació d'un bloc que servirà per informar sobre les accions i notícies que es vagin produint, alhora que ha de ser també un espai d'opinió i participació.