Imatge espai cardioprotegit Terrassa disposa de 44 espais cardioprotegits amb desfibril·ladors instal·lats en equipaments municipals dels 7 districtes de la ciutat, més 13 desfibril·ladors mòbils ubicats als cotxes patrulla de la policia municipal.

Des de les primeres instal·lacions s'han anat afegint desfibril·ladors de mica en mica fins als 57 desfibril·ladors de gestió municipal que té Terrassa, ciutat cardioprotegida.

Cada desfibril·lador que s'implanta, sigui fix o mòbil, requereix una formació específica per a algunes persones referents del centre o cotxe on s'ubica. La formació consisteix en reanimació cardiopulmonar (RCP) i ús del desfibril·lador extern automàtic (DEA). El centre de formació que imparteix aquesta formació ha d'estar acreditat i n'expedeix un certificat si s'assoleix el contingut de les 6 hores lectives que dura el curs. Aquest certificat té una validesa de 3 anys, amb la qual cosa, s'han de reciclar els coneixements superat aquest temps.

Quan la gestió de l'equipament municipal és cedida se segueixen els mateixos criteris de formació i reciclatge en RCP i DEA del personal que hi treballa, que quan el personal és municipal.

Com actuar en cas de parada cardiorespiratoria

 

Comproveu els punts de la ciutat on hi ha desfibril·ladors: