Parc de GernikaEl Parc del Nord està situat al barri de Sant Pere, just davant de l'estació del Nord de la RENFE, i s'ubica als antics terrenys de les vies ferroviàries de la RENFE, que ara està limitat pels carrers de Mossèn Pursals, de Bartomeu Amat, dels Ferroviaris i el Passeig del Vint-i-dos de Juliol.

El soterrament de la línia del tren va possibilitar la seva creació, gràcies a un disseny dels estudis BAMMP Arquitectes i Associats i Ruisánchez Arquitectes pensat perquè tingués una zona verda de 33.000 m2- dels 44.000m2 totals- i més de 700 arbres de diferents espècies. 

Va ser dissenyat com un entramat de camins per a vianants que marquen diferents itineraris en un terreny que està recobert de gespa i ocupat per arbres. Compta, a més, amb zones de jocs infantils i una singular escultura de l'artista basc Jorge Oteiza anomenada "Homenatge a Màlevitx".

Amb el temps, el Parc del Nord s'ha convertit en el pulmó verd del barri de Sant Pere. Amb 42.000 m2 de superfície, és el segon gran parc de la ciutat després del de Vallparadís.

Hi podeu accedir en tren, baixant a l'estació de Terrassa, de RENFE, o bé a la parada de Terrassa Estació del Nord, de FGC, que connecta el barri de Sant Pere amb el centre de la ciutat i amb d'altres poblacions. També podeu anar en autobús, ja que les línies 1, 2, 3 i 7 de TMESA us deixaran al davant mateix d'aquest gran espai urbà.

 

 Parc del Nord: Carrer de la Independència, 3, 08225, Terrassa