tpEl transport públic urbà és part essencial d'una ciutat.

A Terrassa, el 99% de la població disposa d'una parada d'autobús urbà a menys de 5 minuts a peu. El servei està valorat pels propis usuaris amb un notable alt, destacant especialment la puntualitat i la freqüència de pas del servei com a valors millor puntuats. 6 de cada 10 usuaris l'utilitzen quasi diàriament.

Número monogràfic de la revista de L'AMTU, l'Associació de Municipis per la Mobilitat i el transport Urbà, dedicat al transport públic urbà de Terrassa.

Veure el monogràfic de la revista

 

metro_FGC

Metro de Terrassa

Amb l'entrada en funcionament de les tres noves estacions dels FGC el dimecres 29 de juliol de 2015 s'inicià una nova etapa del transport urbà i de la mobilitat a la ciutat, ja que aquest perllongament de la línia S1 dels FGC esdevé, de fet, un nou servei de Metro que permetrà desplaçar-se en pocs minuts d'una punta a l'altra de la ciutat. 

Al web d'FGC trobareu un cercador on podeu consultar els horaris i tota la informació de la línia Barcelona-Vallès

El perllongament dels ferrocarrils permet apropar les estacions ferroviàries a més població i facilitar-ne l'accés a peu o en bicicleta i, alhora, oferir la possibilitat d'intercanvi entre les línies S1 (Barcelona-Terrassa) de FGC i R4 (Sant Vicenç de Calders-Barcelona-Terrassa-Manresa) de Rodalies Renfe, que es preveu que cada vegada tindran més freqüència, més possibilitats de destinacions i millor coordinació entre elles. A poc a poc, l'estació central de Terrassa (Estació del Nord), es configurarà com una gran porta d'entrada a Terrassa, ja que permet el transbordament entre FGC i RENFE (cap a altres municipis o des d‘altres municipis), coordinat amb desplaçaments en autobús, a peu o en bici per dins la ciutat fins a la nostra destinació final.

El Mou-te amb transport públic per Catalunya és el cercador de rutes o router a Internet promogut per la Generalitat de Catalunya amb la voluntat d'anar integrant tota l'oferta de transport públic que opera dins del territori català.

  • Les dades que integren aquest sistema d'informació les aporten els diferents organismes titulars dels serveis públics de transports i els operadors del sistema.
  • El cercador ofereix diverses rutes de transport multimodals en funció dels criteris especificats de cerca, considerant tant el transport públic urbà com l'interurbà i els trams a realitzar a peu tant per arribar al punt més proper de transport públic com per efectuar els intercanvis entre els modes de transport.
  • Permet obtenir la informació actualitzada dels horaris, les línies de transport, les incidències o les afectacions al servei.
  • Accedeix al Web del "Mou-te" amb transport públic per Catalunya

atmEl Sistema Tarifari Integrat permet la utilització de diferents modes de transport (metro, autobusos urbans, metropolitans i interurbans, tramvia, Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya i trens de Rodalies de Catalunya) necessaris per realitzar un desplaçament amb un únic títol de transport, despenalitzant econòmicament els transbordaments dins d'un límit horari. L'àmbit geogràfic del Sistema Tarifari Integrat de l'àrea de Barcelona abasta 253 municipis. Consulta el web de l'ATM.

T-Mobilitat: La T-Mobilitat és el sistema digital de taquillatge amb tecnologia sense contacte dels títols integrats de l'ATM. La T-Mobilitat ha de substituir progressivament el sistema tradicional de validació dels títols amb suport de cartró amb banda magnètica. Alguns dels títols propis de l'ATM, com la T-Jove o la T-16, només es poden utilitzar amb els suports propis de la T-Mobilitat (aplicacions mòbil i targetes de plàstic personalizades o anònimes). L'objectiu de la T-Mobilitat és que tots els títols s'hi integrin i desapareixin els suports de cartró magnètics. Consulta el web de la T-Mobilitat

T-16La targeta T-16 és un títol de transport públic per als nens i nenes de 4 a 16 anys que els permet fer gratuïtament un nombre il·limitat de viatges a la xarxa de transport públic del sistema tarifari integrat, dins la mateixa zona tarifària on resideixi el nen o la nena. Només disponible en format T-MobilitatConsulta el web de la T-16

La targeta T-Jove és un títol de transport públic personal i intransferible per a joves menors de 30 anys amb un nombre il·limitat de viatges integrats en 90 dies consecutius. Permet desplaçaments entre les 6 corones tarifàries a un únic preu. Només disponible en format T-Mobilitat. S'aplica la reducció temporal d'un 50% d'aquest títol de transport a partir de fins el 31 desembre de 2024, en compliment dels articles relatius a les ajudes al transport urbà i interurbà, del Reial Decret-Llei 8/2023, de 27 de desembre. Preu: 42,70€ Consulta el web de la T-Jove

t12La T-verda és un títol de transport públic per a tot l'àmbit integrat (6 corones tarifàries) que et permet utilitzar el transport de manera gratuïta durant un període de tres anys. El poden sol·licitar les persones empadronades a l'àmbit de l'ATM que acreditin el desballestament recent d'un vehicle contaminant i que es comprometin a no adquirir-ne cap altre durant el període de vigència de la targeta. Consulta el web de la T-verda

Consulta la resta de títols de transport públic integrats de l'ATM

Els títols integrats de l'Autoritat del Transport Metropolità (ATM) del 2023 i els comprats abans del 14 de gener caduquen el 30 d'abril del 2024, excepte les targetes T-16 i T-Verda, que tenen la seva pròpia data de caducitat. Consulta el web de les tarifes dels títols integrats de l'ATM