Il·lustració d'una dona i un home amb audiòfonsArrel de la pandemia del Covid i de l'ús de mascaretes i pantalles, les personas amb discapacitat auditiva van perdre qualitat en la comunicació en l'atenció directa degut a que amb aquestes, la lectura labial no es podia dur a terme. Per poder donar solució a aquesta problemàtica, l'Ajuntament de Terrassa va adquirir bucles magnètics de sobre taula que es van distribuir a diferents punts d'atenció ciutadana. 

Els bucles magnètics són uns aparells que redueixen el soroll de fons i milloren l'audició de les persones usuàries d'audiòfons o implant coclear.

Terrassa compta amb una vintena d'espais municipals equipats amb bucle magnètic, incloent oficines d'atenció ciutadana, equipaments turístics i culturals i serveis municipals.L'objectiu és fer visibles els recursos existents per facilitar una comunicació més accessible.

L'Ajuntament també disposa de servei de préstec dels bucles magnètics, els podreu trobar en els següents enllaços.

Consulta al mapa els equipaments i espais municipals equipats amb bucle magnètic.

 

Vídeo explicatiu del bucle magnètic.

L'Oficina per la promoció de l'Accessibilitat va participar en la setmana de l'audició conjuntament amb l'Oficina de Capacitats Diverses. Llegueix aqui la notícia sencera

Xerrada: La pèrdua auditiva i els suports per a una vida plena i autònoma