Medi Ambient i Sostenibilitat
- Telèfon:
- 937 397 000
- Adreça electrònica:
- [email protected]
- Correu postal:
- C. Del Pantà, 20 2 (08221 Terrassa)
Fem-ho bé!
L'Ajuntament de Terrassa i l'empresa municipal Eco-equip han posat en marxa la campanya "Fem-ho bé!", on han col.laborat Ecoembes i Ecovidrio, per continuar fomentant el reciclatge, conscienciar a la ciutadania de la seva importància i també per explicar de manera didàctica la bona gestió dels residus i la correcta separació dels generats.
La iniciativa forma part de diverses mesures que el Consistori ja està aplicant per continuar avançant en la millora de la neteja a la ciutat, aconseguint una Terrassa més neta i amb menys generació de residus. Segons ha explicat Xavier Cardona, tinent d'alcalde de Territori i Sostenibilitat i regidor de Neteja i Residus: «La neteja és responsabilitat de tots i totes, per això creiem necessari conscienciar a la ciutadania, i que aquesta es corresponsabilitzi per mantenir la ciutat neta i lliure d'accions incíviques».
Per tal d'arribar a tota la població, la campanya comptarà amb diversos suports publicitaris com OPIS, banderoles, baners en mitjans digitals i amb presència a les xarxes socials municipals.
Reciclos
L'Ajuntament ha fet una aposta per Reciclos, el Sistema de Devolució i Recompensa (SDR) desenvolupat per Ecoembes que premia als ciutadans recicladors amb incentius amb els quals podran ajudar a millorar l'entorn o als qui més el necessiten.
La ciutadania de Terrassa podrà reciclar les seves llaunes i ampolles de plàstic de begudes en un dels prop de 1.200 contenidors grocs dels carrers de la ciutat i obtenir recompenses que podran donar al projecte local Roba Per Tots de l'Associació eco Inserció. D'altra banda, la ciutat també compta amb dues màquines Reciclos que recompensen per reciclar, ubicades a les estacions de Ferrocarrils de la Generalitat de Rambla i de Vallparadís.
Així funciona Reciclos
Pots trobar tota la informació a la web de Reciclos
Separa i Recicla. Cada cosa al seu lloc.
Des de novembre de 2021 i fins al gener de 2022, un equip d'informació ambiental reforça, a peu de carrer i amb l'entrega de material informatiu, les explicacions sobre quines deixalles s'han de separar a casa de manera selectiva per després dipositar-les als contenidors corresponents d'envasos, vidre, orgànica, paper i resta. Per fer-ho, s'instal·len punts d'informació de caràcter itinerant a diferents places públiques dels barris de Ca n'Anglada, Montserrat, Vilardell, Cementiri Vell, Vallparadís, Can Parellada, Can Jofresa, Sant Pere Nord i Egara. A més, l'acció informativa es reforça a les xarxes socials de Medi Ambient: Instagram (@terrassamediambient), Twitter (@trsmediambient) i Facebook (@Terrassamediambient). Aquesta actuació s'emmarca dins les accions per millorar la qualitat i quantitat de la separació en origen, així com també la gestió dels residus.
És una campanya que l'Ajuntament de Terrassa promou, amb la col·laboració de les empreses Ecoembes i Ecovidrio, per millorar la qualitat de la recollida de residus selectiva i, més concretament, la d'envasos, vidre i paper, ja que cal avançar en la minimització dels residus i fer una millor classificació en origen per lluitar contra l'emergència climàtica.
L'objectiu principal és fomentar la consciència ciutadana sobre la importància de la recollida selectiva, que encara són lluny del 60% que la Unió Europea marca pel 2030, tot i que milloren any rere any. L'any 2020, la d'envasos es va incrementar en un 12,5%, la de paper i cartó, un 15,5% ; i un 9,6% la del vidre, respecte a les dades de 2019. Pel que fa a les deixalles generades, cada terrassenc va produir l'any passat 1,04 quilos de residus per dia, una xifra que s'hauria de reduir fins arribar els 0,89 kg marcats per la Unió Europea.