En la celebració del marc del Dia internacional de la solidaritat intersex, 8 de novembre de l'any 2021, el Servei LGTBIQ+ de l'Ajuntament de Terrassa va estrenar el curtmetratge de docuficció "Se receta silencio", un film encarregat al sociòleg i activista trans Miquel Missé, amb la participació de les actrius i activistes intersex, Mer Gómez i Laura Vila. 

L'any 2022, l'Ajuntament de Terrassa aprova el Pla per a la Diversitat Afectiva, Sexual i de Gènere 2022-25 (Pla DASIG), el document s'estructura a través de quatre línies estratègiques, una d'elles 'La diversitat afectiva, sexual i de gènere a la infància i l'adolescència', que contempla com una de les accions, la 2.B.6. 'Elaboració i difusió de continguts i activitats que reflexionin amb relació a la intersexualitat'.

En aquesta línia s'encarrega des del Servei LGTBIQ+ de l'Ajuntament de Terrassa una guia a l'activista intersex Mer Gómez per aprofundir en el coneixement de les intersexualitats. La guia ha estat il·lustrada per Víctor Rico. 

En el marc de la celebració de la 16a reunió plenària de la Taula del Pacte DASIG, el Servei LGTBIQ+ i la Mer Gómez van presentar la guia, publicada per l'Ajuntament de Terrassa el document vol ser una eina que acompanyi el curtmetratge de docuficció "Se receta silencio", i alhora un altaveu de la visibilitat de les intersexualitats i de les experiències de les persones amb cossos no binaris, oferint coneixement i eines per poder entendre les intersexualitats, així com acompanyar les persones intersex. La guia facilita l'abordatge al voltant de les corporalitats diverses i el qüestionament de les normes de gènere.

Consulta la guia sobre intersexualitats

 

 

 

 

 

 

Si vols ampliar informació sobre les intersexualitats, ho pots fer a través del nostre apartat de recursos específic.