Aquesta es la relació dels llistats de víctimes terrassenques del feixisme manifestat i posat en pràctica durant la dictadura franquista entre 1939 i 1975. 

Accediu al llistat

Aquestes llistes són el resultat d'anys de recerca desenvolupada per historiadors i historiadores del Centre d'Estudis Històrics de Terrassa, de l'Associació Amical Mauthausen i d'altres entitats. La seva voluntat ha estat sempre la de la reparació moral d'aquestes víctimes com a un acte evident de justícia social. A més d'aquestes llistes, també publiquem aquelles que s'han anat realitzant a l'Arxiu Històric de Terrassa – Arxiu Comarcal del Vallès Occidental des de l'any 2000. Fruit de la constant petició d'informació sobre persones que van ser víctimes de la repressió franquista i de persones de les quals se'n va perdre la pista, l'Arxiu ha anat acumulant un material molt valuós per complementar la feina exhaustiva i rigorosa feta pels historiadors i historiadores durant aquests anys. 

Aquesta relació es fa en format de dades obertes. D'aquesta manera vinculem aquesta publicació a la dinàmica d'obertura permanent de dades que disposen les administracions públiques perquè siguin font de coneixement i evolució social positiva. En aquest cas ho fem com a acte de justícia, memòria i reparació.

Les llistes són extenses i ofereixen informació més de 3.600 persones (nacudes o amb veïnatge a Terrassa). Tanmateix, no es tracta de llistes ni molt menys definitives. El dataset que s'ofereix no és ni molt menys exhaustiu atès que encara queda molta informació per buidar de la documentació custodiada a Terrassa i a d'altres arxius. Però calia començar d'alguna manera. Amb aquesta publicació s'inicia un procés de treball continuat que pretén seguir completant amb dades fiables i de qualitat tota la informació necessària per seguir reparant i fent justícia amb les persones que van ser represaliades i van ser víctimes del règim franquista.

Les llistes són les següents:

Vinculades a la llei de responsabilitats polítiques de 1939 a 1945

 1. Afectats per la llei de responsabilitats polítiques.
 2. Expedients de responsabilitats polítiques 1939-1945.
 3. Recerca de represaliats durant la postguerra.
 4. Represaliats – "Correspondència".
 5. Sumaríssims anul·lats.

Vinculades a processos de depuració de personal funcionari

 1. Depuració de professors de Terrassa el 1939.
 2. Relació de funcionaris depurats.

Vinculades a empresonament de persones per raons polítiques i ideològiques

 1. Empresonats al dipòsit municipal 1951-1977
 2. Reclusos a la presó de Terrassa, 1940-1945
 3. Presoners de guerra nascuts a Terrassa
 4. Víctimes i lluitadors antifranquistes empresonats 1939 a 1977

Vinculades a morts i deportats a camps de concentració nazi

 1. Terrassencs morts a Mauthausen o kommandos exteriors (Gusen).
 2. Deportats de Terrassa a camps de concentració.