Servei de préstec interbibliotecari

Servei local, entre les biblioteques públiques de la Diputació de Barcelona:

Si al catàleg local Aladí trobeu un document que no està a la vostra biblioteca habitual, podeu demanar-lo al personal de la biblioteca perquè us arribi a través del préstec interbibliotecari.

Podeu demanar i retornar tot tipus de documents (libres, dvd, cd, revistes, etc.) de les altres biblioteques de la ciutat o de la resta de província. Aquest servei us permet recollir el document que necessiteu o bé retornar-lo a la biblioteca més propera. 

El termini màxim d'arribada de les sol·licituds de documents entre dues biblioteques de la ciutat és d'una setmana. Les sol·licituds entre biblioteques de diferents municipis acostumen a arribar entre 10 i 15 dies.

Quan aquest document arribi a la biblioteca que heu escollit ja no serà possible canviar-ne la ubicació de recollida.

Aquest servei és gratuït.

Servei nacional, amb les biblioteques públiques de les altres províncies catalanes:

A través del Servei Nacional de Préstec Interbibliotecari de la Generalitat de Catalunya podem obtenir documents de les biblioteques de les províncies de Lleida, Tarragona i Girona.

Si a la interfície del Sistema de Lectura Pública de Catalunya Atena, trobeu un document que no es troba al catàleg Aladí podeu demanar-lo identificant les dades del carnet de biblioteca requerides. El document us arribarà a la vostra biblioteca de Terrassa (la habitual o la que indiqueu en fer la petició).

Aquest servei és gratuït i permet màxim dues peticions simultànies.

Altres serveis de préstec interbibliotecari (UPC, BPE i altres universitats):

  • Podem obtenir aquells documents que no estan a les biblioteques públiques i que, en canvi, sí que estan disponibles a la xarxa de biblioteques universitàries de la UPC.
     
  • A través de la Biblioteca Central, també us podem aconseguir llibres i altres documents de les biblioteques de tot l'estat (Bibliotecas públicas del Estado, Biblioteca Nacional, biblioteques de diferents universitats, etc). En aquest cas la consulta del document que es demani serà a sala de la biblioteca i no es permetrà el préstec al carnet de l'usuari. 

Consulteu les taxes per a la prestació d'aquests altres serveis de préstec interbibliotecari.

 

Més informació