Les fotografies, les il·lustracions o els vídeos formen part de la comunicació i és per això que també haurien de tenir una mirada inclusiva.
Representar la diversitat de persones, cultures, formes de viure i valors presents a la nostra societat és comunicació inclusiva!
Et recomanem:
- Evitar iconografia que potenciï els estereotips o rols.
- Reflectir la diversitat de vestuari, aparença física, actituds, tons de pell, situacions socioeconòmiques, procedències i/o edats.
- Procurar l'equilibri en la representació. Per exemple, una persona en cadira de rodes en una campanya sobre promoció econòmica o en un concert, evitant associar-la sempre a l'àmbit de les capacitats diverses.
- Vetllar per l'equilibri en la freqüència d'aparició d'homes i dones.
- Eliminar qualsevol imatge del cos de les dones com a objecte, decoració o reclam sexual.
- Presentar imatges de persones de característiques físiques diverses, evitant els cànons de bellesa sexistes.
- Representar les diverses formes de família existents.
- Fer servir una comunicació accessible: subtítols, llengua de signes, lectura fàcil, audiodescripció i/o text en braille.
- Evitar l'ús excessiu d'imatges edatistes que no fomenten la realitat. Per exemple: ús d'imatges de persones grans infantilitzades, depenents o desvalgudes.
- Utilitzar imatges de persones grans que reflecteixin la realitat i la diversitat de diferents generacions i orígens. No totes les persones grans són de pell blanca, cabell gris, ni porten bastó. Evitem l'heterogeneïtat i marquem la diferència.