Cartell Vols Protegir-me? No m'agafis

És possible que alguna vegada et trobis amb aquesta situació: vas pel carrer i de sobte sents miolar desconsoladament a uns gatets petits que es troben refugiats en algun espai de la via pública.

El nostre instint protector ens porta a pensar que són gats abandonats, però és molt probable que es tracti de gats ferals, és a dir, gats que viuen al carrer.

Sovint la mare marxa per a buscar aliment i els deixa amagats en algun lloc fins que torna. Per aquest motiu, la forma correcta d'actuar és la contrària al nostre instint: no els agafis!

És important tenir en compte que si la mare ens veu aquí, no s'acostarà. Convé allunyar-se del lloc, esperar i observar, a vegades llargues hores, per a veure si la mare torna.

Si la mare torna, el millor per a aquests cadells és mantenir-los amb la mare fins que acaba el període de lactància. Cal tenir present que és molt difícil que uns gatets nounats puguin sobreviure amb alimentació artificial. Això no és impediment perquè es pugui realitzar un seguiment in situ d'aquests animals.

Recorda que els gats nounats:

  • Han d'alimentar-se amb biberó.
  • No poden alimentar-se amb llet de vaca, sinó amb llet artificial específica per a gats.
  • Han d'alimentar-se aproximadament cada 3 hores seguint unes pautes d'alimentació.

L'Ajuntament compta amb un Programa CER que fa un seguiment i supervisió d'aquests gats, per a mantenir sota control la seva població. Consisteix en la captura dels gats, l'esterilització i el retorn al mateix lloc on es van capturar.

Com pots ajudar?

Si observes a una mare amb cadells en algun lloc de la ciutat, és important que contactis amb el Servei de Benestar Animal o amb el CAAD per a informar d'aquesta situació, així, podrem anar controlant la població de gats i evitant l'aparició de ventrades.

També pots col·laborar amb les entitats de protecció animal i l'Ajuntament i convertir-te en casa d'acollida  per a la cura i atenció de gats ferals (adults i nounats)

Si tens dubtes pots trucar al CAAD 937 275 059 / 937 276 841 [email protected]