Placa Commemorativa Manifestació de les pedres

Passejant per Terrassa, hom  pot veure a les façanes d'alguns edificis unes plaques de forma caironada i arrodonida de color vermell amb lletres blanques. Formen part del programa de memòria històrica que porta a terme l'Ajuntament en col·laboració amb l'Espai de la Memòria i els Valors democràtics de Terrassa.

Aquestes fites assenyalen els indrets on s'han produït esdeveniments o bé han realitzat la seva activitat persones que han protagonitzat actes o trajectòries personals importants de la nostra història recent. I la voluntat és de recollir aquests episodis o personalitats que han fet de Terrassa una gran ciutat. Es segueix un calendari de commemoracions però també es contemplen les propostes de les entitats i associacions de Terrassa.

Aquestes plaques volen oferir un recorregut per l'aportació de la nostra ciutat a la història dels valors de democràcia i llibertat associats al programa municipal de memòria que comprén des de la proclamació de la república, el 1931, fins la transició política després de la recuperació democràtica, al començament dels anys vuitanta del segle passat.