L'Activa el +60 és un programa de difusió per a persones de 60 anys o més d'activitats que es fan a Terrassa, i per a tota la ciutadania. Aquesta difusió es realitza a través de missatges via What's App.

Aquest programa és l'adaptació de l'antiga Activa el +60 d'activitats presencials, destinades a persones de 60 anys i més, realitzades pel Servei de Promoció a la Gent Gran, amb col·laboració d'altres serveis i entitats.

El canvi principal d'enfocament és que el programa difon les activitats  de tota la ciutat, i per totes les edats, donant una informació d'interès de les persones grans, amb un format de lectura fàcil, tant presencials com telemàtiques. Aquestes informacions faciliten al màxim tot el que cal saber per a realitzar les activitats proposades.

L''ACTIVA el +60 informa sistemàticament de tota l'oferta que apareix a l'Agenda ciutadana, les webs de les entitats de la ciutat, així com dels serveis de l'Ajuntament, o altres activitats d'interès.

Igualment, el Servei de Promoció de la Gent Gran també segueix oferint algunes activitats pròpies com a servei que anem organitzant al llarg de l'any i que es difonen a través del programa.

L'Activa el +60 ofereix la possibilitat a les persones participants de triar rebre la informació amb català  i castellà.

La nostra proposta és que us apunteu a als grups de difusió d'activitats de  l'Activa't +60, i sereu informats sistemàticament  a través de missatges al mòbil via WhatsApp de la ciutat.

Posa't en contacte amb nosaltres al mòbil 606 45 71 40, per apuntar-t'hi (l'horari d'atenció és de dilluns a dijous de 9 a 13h).

També pots omplir aquest formulari: https://forms.gle/zT1CbZ8hmXEJYMMt7, (QR) i ens indiques quin tipus d'activitats t'agraden i de les que voldries estar al dia.

 

Programació semestral d'ctivitats que ofereix el servei de Promoció Gent Gran amb col·laboració amb altres serveis i/o entitats: 

 

Febrer

Records de tota una vida.  Taller dels Dolços Records

L'Associació El llibre de la Vida ens regala un recorregut històric per "les Pastisseries d'abans a Terrassa".

 • El seu objectiu és de disposar d'una eina virtual des de la que poder estimular els records de les persones grans sense necessitat de presència física i que es pugui treballar tant des de casa com des dels casals, centres cívics, biblioteques, llars, etc. 
 • Aquest taller estarà actiu a youtube partir del mes de febrer en aquest enllaç:https://youtu.be/nrSdvaWk8e4
 • A més, els participants dels taller poden fer arribar els propis records, fotografies, etc. a [email protected]

 

Centre Cultural: Pintura - Josep Maria Porta Missé La realitat de la imaginació

L'obra surrealista de Porta-Missé mostra que la realitat és subjectiva. El nostre món interior interpreta la realitat que ens envolta amb la imaginació i la creativitat, sense les quals res canviaria.

 • Visita Guiada : Dijous 11 de febrer  Horari: 11 h. Gratuït
 • Inscripció gratuïta a les visites guiades (grup limitat) al Servei Promoció Gent Gran o trucant al telèfon 606 45 71 40
 • Visita lliure del 10 gener de 2021 - 19 febrer de 2021

 

Abril

Visita guiada a la Masia Freixa

 • Dijous 15 d'abril, a les 12h del matí.  
 • Les inscripcions s'han de fer al Servei de Promoció Gent Gran o trucant al telèfon 606 45 71 40, alhora d'inscriure-us, necessitarem que ens faciliteu el nom i cognom de les persones així com el  número de DNI.
 • Us informem que haureu de portar el vostre propi auricular, ja que a fi de garantir les mesures de seguretat en la visita fem servir radioguies. Si no disposeu d'auricular propi, a l'oficina el podreu adquirir al preu de 0,50 € aprox.

 

Octubre

Conferència: "Com millorar la capacitat d'adaptació al procés d'envelliment"

L'Aula Actual de la Confederació Veïnal de Catalunya, amb el suport del Servei de Promoció Gent Gran, ofereix un cicle de conferències gratuïtes que pretén fer reflexions i orientacions pràctiques per tenir cura de la salut física i mental de les persones grans, realitzades per professionals de referència en els respectius temes que es tracten. 

En aquests moments no es pot oferir en ferm un programa pel primer semestre de 2021, perquè estem a l'espera de veure com evoluciona tot l'estat d'alarma sanitària.  Qualsevol variació o novetat ho comunicarem a través del grup de difusió Activa't i cuida't. Apunteu-vos-hi !  La nostra proposta és:

Estratègies per fer front al deteriorament associat a l'edat.
La xerrada estarà impartida pel doctor Jaume Rosset i Llobet, metge i doctorat en Medicina i cirurgia. És especialista en Medicina de l'Educació física i l'Esport i Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia.

 • Data: octubre, a concretar data.   
 • En funció de les  mesures sanitàries que hi hagi en aquest moment, es mirarà de fer també presencial, s'informarà a través del grup de WhatsApp  Activa't i Cuida't.
 • Lloc: Casal de la Gent Gran Anna Murià, Carrer Sant Ildefons, 8També us pot interessar

Tallers de memòria

L'Aula Actual de la Confederació Veïnal de Catalunya ofereix una sèrie de tallers de memòria per a persones grans, es tracta de  Gimnàstica de les neurones per mantenir les competències i estat emocional.

Aquest són tallers  gratuïts que es poden fer online  a través de la seva plataforma.
Inscripció: al telèfon d'Aula Actual 93 268 89 80. Dilluns i dimarts, de 10 a 13 hores i de 15 a 17 h. (Preguntar per Cristina o Aurora )

 • Perfil de participant: Persones a partir dels 60 anys. Es faran els grups depenent del nivell cultural dels participants.
 • Material imprescindible per participar: Tablet u ordenador per connexió a través de l'aplicatiu Zoom.
 • Número de persones per grup: 6 persones
 • Durada: curs escolar
 • Dia i hora de les sessions: Divendres de 11 a 12 del matí

(No és adient per persones amb afectacions neuronals)