Campanya del 8 de març de 2021, Dia Internacional de les Dones

El 1977, l'Organització de les Nacions Unides va declarar el 8 de març com a Dia Internacional de les Dones en memòria de la lluita de les dones pels seus drets i per la millora de les seves condicions de vida. La seva commemoració ens fa prendre consciència sobre la necessitat de la plena igualtat de gèneres en tots els àmbits. En aquest sentit, la Regidoria de Polítiques de Gènere, conjuntament amb la Comissió 8 de març, formada per les entitats, associacions i grups de dones de la ciutat, organitza anualment una campanya de sensibilització entorn del 8 de març.

Les 27 activitats del programa de la campanya de 2021 es van organitzar sota el lema "Feminismes i lideratges transformadors", que emfatitza la potencialitat dels lideratges feministes per generar els canvis necessaris a la nostra societat. 

Enguany, degut a les mesures de seguretat per la situació de pandèmia, la gran majoria de les activitats es van realitzar de forma virtual.

També es van fer accions simbòliques, sobretot el mateix dia 8 de Març, ja que el context de pandèmia no permetia les tradicionals concentracions presencials.

 

 

 

Acte Institucional del Dia Internacional de les Dones:

 

Vídeo Jornada Lideratges feministes eines i bones pràctiques al món laboral del 23 de març:

 

Algunes dades de participació: