La campanya de lluita contra l'estigma «No t'ho empassis» pretén generar consciència social, estimular el pensament crític i canviar lamirada allunyada d'estereotips vers les persones amb problemes de salut mental.

La campanya forma part del Pla Local Antiestigma de la Taula de Salut Mental de Terrassa, que té com a objectiu:

  • lluitar contra els prejudicis que pateixen les persones amb trastorns de salut mental
  • combatre falses creences 
  • crear consciència sobre el fet que les malalties mentals poden afectar a qualsevol persona en qualsevol moment de la vida

La campanya «No t'ho empassis» és una idea original del Pla Local Antiestigma de la Taula de Salut Mental d'Urgell-Segarra, que va portar a terme durant el 2021 en l'àmbit de la restauració. Va oferir als restaurants unes estovalles amb missatges contra l'estigma. D'una banda, missatges de prejudicis vers la salut mental i de l'altra, missatges de la realitat per reflexionar i desmuntant-los.

La campanya «No t'ho empassis» també es va desplegar durant el 2022 pel Pla Local Antiestigma de Granollers en els restaurants de la ciutat i de la comarca. Va oferir a les taules dels restaurants un element decoratiu amb missatges contra l'estigma.

La campanya es desplega a Terrassa durant el 2023 als mercats municipals: Mercat de la Independència i Mercat del Triomf. Una lona gran a la façana dels mercats, pòsters a l'interior punts de llibre a les parades per a la clientela amb missatges contra l'estigma.

 

Va a les notícies del servei de salut