Que un projecte emprenedor funcioni es basa principalment en la idea del negoci, en les habilitats i capacitats de la persona que emprèn i en disposar d'un projecte ben construït que tingui en compte la planificació i tots els elements necessaris per al seu funcionament.

Si estàs pensant en posar en marxa un projecte emprenedor convé que desenvolupis la teva idea i treballis tots els elements necessaris per garantir al màxim les probabilitats d'èxit.

Existeixen diferents metodologies per treballar la teva idea, però la planificació i la formació seran dues claus que t'ajudaran a prioritzar els teus esforços i avaluar amb antelació les millors opcions.

Des d'Emprenedoria i Economia Social t'oferim els nostres serveis d'informació, assessorament, formació i  acompanyament per treballar la idea de negoci:

Taller setmanal "Vull emprendre. Per on començo?":

  • Data i horaris: tots els dimarts de l'any, de 10 h a 12 h.
  • Format: virtual a través de la plataforma Microsoft TEAMS.
  • Objectiu: donar a conèixer les qüestions bàsiques a tenir en compte abans de crear una empresa i informar dels serveis municipals a l'abast de les persones emprenedores.
  • Resum dels continguts:
  1. Què oferim des del Servei d'Emprenedoria i Economia Social.
  2. Altres serveis de l'Ajuntament de suport al desenvolupament de l'activitat econòmica.
  3. Bonificacions, ajudes i subvencions
  4. Finançament
  5. Economia Social
 
Si ets una entitat, un col·lectiu o un centre pots sol·licitar aquest taller a la carta a través del correu electrònic: [email protected]
 

Assessorament en emprenedoria:
Per informació i assessorament tècnic especialitzat en els diferents aspectes necessaris per treballar una idea de negoci (planificació, finançament, comercialització, gestió, entre d'altres).

Acompanyament i orientació en l'elaboració del Pla d'empresa:
Amb la finalitat de treballar de manera planificada i assegurar al màxim possible, l'èxit de la idea/empresa. T'acompanyem en la realització del teu propi pla d'empresa que inclou un anàlisi de la viabilitat tècnica i econòmica del Pla d'empresa.

Assessorament en economia social:
Per treballar un projecte d'emprenedoria social i/o un projecte que cerca un impacte social o ambiental positiu que pugui resoldre necessitats de la població i/o de l'entorn mitjançant una gestió democràtica i participativa.

Formació en emprenedoria i economia social:
Adreçada a les persones emprenedores que vulguin treballar una idea de negoci, i/o que vulguin conèixer i/o treballar en un marc d'economia social. 

Finançament de projectes emprenedors:
L'Ajuntament de Terrassa està en contacte amb diverses entitats financeres amb les quals manté acords de col·laboració així com a eines pròpies de finançament.

Des del Servei d'Emprenedoria i Economia Social assessorem sobre les diferents eines i línies de finançament que més s'ajustin als projectes emprenedors. Es per això que aconsellem demanar una cita d'assessorament personalitzat.

També ajudem a confeccionar el pla financer i orientem respecte al procés d'obtenció de finançament.

Recentment hem renovat i reforçat el conveni amb la Fundació Acció Solidària contra l'Atur (ASCA), incloent empreses d'economia social. L'objectiu principal d'ASCA és atorgar préstecs sense interessos a persones o entitats que presentin un projecte de negoci que sigui viable i que creï ocupació.