Biden condena el ataque de invasión 'no provocado e injustificado' de Ucrania por Putin | ShareAmericaDijous 24 de febrer de 2022 les tropes de Rússia iniciaven la invasió de terres ucraïneses. Des d'aquell mateix moment va produir-se una reacció unànime de la societat, demostrant el compromís amb la pau i amb la resolució noviolenta dels conflictes.

Terrassa ha manifestat aquesta voluntat amb les campanyes de solidaritat amb Bòsnia davant del conflicte dels Balcans ara fa 30 anys, de les manifestacions de la Plataforma Aturem la Guerra ara fa vint anys davant de la Guerra d'Iraq, o de les mobilitzacions d'ara fa cinc anys a favor de l'acollida de refugiats derivada de la crisi humanitària provocada per la Guerra de Síria.

Per a rebre informació sobre les accions que es realitzen al voltant de la crisi, consultar dubtes o inquietuds, o oferir qualsevol tipus de col·laboració es pot enviar un correu a [email protected]

 

Punt d'informació per a persones desplaçades d'Ucraïna

L'Ajuntament de Terrassa ha posat en marxa un servei d'acompanyament per a persones que hagin arribat a la nostra ciutat arran de la crisi humanitària. Aquest punt d'informació està ubicat a l'espai del Punt del Voluntariat (Raval de Montserrat, 14). El servei funcionarà amb cita prèvia que cal demanar a través del correu electrònic [email protected].

En aquest enllaç trobareu els tràmits que es poden realitzar des d'aquest Punt.

Acollida de persones ucraïneses

Activitats per a infants i joves

Us adjuntem un llistat d'accions per fer a casa o en els centres educatius que ajuden a entendre el per què del conflicte i ofereixen recursos per treballar des d'una visió de pau.

 

Campanyes a la ciutat

  • L'entitat Terrassa Ajuda Nens d'Ucraïna, amb més de 20 anys d'experiència en la solidaritat internacional, ha organitzat una acollida amb més de 90 infants. Ja tenen cobertes totes les places de famílies acollidores.

Accions realitzades

  • El 13 de març a La Seu d'Ègara, diverses corals de la ciutat van unir-se en l'actuació benèfica "Els nostres cors canten" a favor d'Ucraïna. 

  • L'1 de març la ciutadania va concentrar-se davant l'Ajuntament per mostrar el seu rebuig al conflicte.

Informació relacionada