Campanya de sensibilització 2022 "No és culpa meva" que diu: Ningú sap res de salut mental. Tu tampoc tens la culpa que et diguin que estàs exagerant. Que diguin el que vulguin! Els teus conflictes, dubtes i sentiments són molt importants i no els has d'amagar! Si no et trobes bé, trenca amb el tabú de salut mental. Demanar ajuda és la clau.La campanya de sensibilització sobre salut mental al 2022 s'anomena "No és culpa meva" .

L'objectiu d'aquesta campanya que lidera Obertament és que les persones joves puguin parlar sense embuts sobre la salut mental, superant la barrera de l'estigma per tal que es puguin normalitzar els problemes de salut mental i demanar ajuda quan sigui necessari.

Segons dades de l'entitat Obertament, aquest creixement del malestar entre el col·lectiu jove Campanya de sensibilització 2022 "No és culpa meva" que diu: No poder dir què em passa. Ni tu ni jo tenim la culpa de no complir amb les expectatives que ens imposen. De no tenir la vida resolta. D'afrontar el dia a dia amagant els nostres sentiments per la por que ens jutgin. Si no et trobes bé, fes com jo: alça la veu quan necessitis ajuda. No deixis que el tabú en salut mental t'ho impedeixi!es tradueix en un augment del 27% dels episodis de conducta suïcida. També en el fet que són el grup de població que més ha patit un trastorn ansiós i atac de pànic o ansietat. En definitiva, el creixement de les urgències de salut mental en jovent ha estat del 47%. Per aquests indicadors, la campanya de sensibilització del 2022 "No és culpa meva" s'ha volgut dirigir a aquest públic jove.

 

Tot seguit vídeos d'experiències de persones joves que han passat per un problema de salut mental, l'han superat i ofereixen el seu testimoni. 

Més vídeos

Campanya de sensibilització 2022 "No és culpa meva" que diu: La por a ser jutjat. No és culpa teva sentir que et jutgen quan no trobes temps i no arribes a tot, quan no descanses, quan perds la il·lusió. Sempre costa molt expressar com ens sentim pel tabú en salut mental i la por a l'estigma. Respira, pren-te tot el temps que necessitis. Però si no estàs bé, trenca amb el tabú i demana ajuda!A Terrassa, la campanya No és culpa meva  s'emmarca en el Pla Local Antiestigma de Terrassa que es lidera des de la Taula de Salut Mental de Terrassa. Aquesta campanya es difondrà en diferents moments del 2022 i en diferents formats.

Al voltant del Dia Mundial de la Salut Mental que commemora cada 10 d'octubre l'Ajuntament de Terrassa il·luminant edificis emblemàtics de la ciutat:

Campanya de sensibilització 2022 "No és culpa meva" que diu: Tothom diu que no n'hi ha per tant. Sentir-se malament no és culpa teva. Que la salut mental sigui un tabú tampoc. I quan et diuen que no n'hi ha per tant..., menys encara. La teva angoixa, ràbia i tristesa són reals. Tan reals com la vergonya i la por que sentim cada cop que volem parlar. Si no estàs bé, demana ajuda! Trenca amb el tabú. Trenca l'estigma.Difusió d'aquests 4 pòsters de la campanya "No és culpa meva" amb 4 missatges clau:

  1. Ningú sap res de salut mental. No és culpa meva.
  2. No poder dir què em passa. No és culpa meva.
  3. La por a ser jutjat. No és culpa meva.
  4. Tothom diu que no n'hi ha per tant. No és culpa meva.

La difusió d'aquests pòsters anirà a espais municipals, serveis sanitaris també de la xarxa de salut mental i centres d'educació secundària de la ciutat.

La difusió dels 4 pòsters anteriors en OPIS (espais publicitaris) com el de la foto de l'esquerra. Es visualitzaran en 10 punts de la ciutat.

Va a l'actualitat de Salut i Comunitat