La campanya «Treu-te la roba» vol incentivar el reciclatge del residu tèxtil els 120 contenidors taronges que hi ha repartits per tota la ciutat. Organitzada amb l'empresa Eco Inserció, que recull i gestiona, col·laboren en aquesta iniciativa.

Del 7 d'octubre al 18 de novembre, i durant set dissabtes consecutius, un equip d'inspecció de residus i un altre d'informació ambiental es desplaçaran, en torns de matí i tarda, els 10 punts seleccionats on hi ha aquests contenidors que explicaran la campanya, així com la importància de fer la recollida selectiva en origen; la funció que tenen les deixalleries municipals i, també, la possibilitat de tenir una bonificació a la taxa municipal de residus, si en són els titulars.

Aquesta campanya s'emmarca dins el Pacte per a la Moda Circular a Catalunya (2022), al qual Terrassa es va adherir, amb la voluntat de transformar la manera en què es produeix, subministra, consumeix i utilitza la roba i els teixits per reduir els residus tèxtils, en un context de canvi climàtic.

El calendari de recollida d'aquesta fracció de residu es farà cada dissabte del mes d'octubre (dies 7, 14, 21 i 28) i els dissabtes 4, 11 i 18 de novembre, en dos torns horaris:

De 9 a 11 hores 

  • Avinguda de l'Àngel Sallent - Carrer de l'Infant Martí 
  • Plaça de l'Anònima- Carrer de Galileu 
  • Avinguda de l'Abat Marcet- Carrer de Pere de Fizes 
  • Rambla de Francesc Macià- Carrer de Provença 
  • Plaça Nova - Carrer de Baldrich

De 12 a 14 hores 

  • Placeta de Mossèn Joan Fortuny – C.de Faraday 
  • Passeig de les Lletres - Carrer de Cervantes 
  • Plaça d'Andalusia - Avinguda de Jaume I 
  • Carrer d'Amposta-Carrer de Pedraforca 
  • Carrer de Colom-Carrer d'Àngel Guimerà


Descarrega't el plànol amb els punts de recollida: Plànol

Les persones participants hauran de portar la roba que no utilitzin, coincidint amb el canvi d'armari d'estiu a hivern, com també les sabates perquè es puguin reutilitzar i reaprofitar.

Tant la roba com les sabates les han de portar en una bossa lligada: la roba neta i eixuta i, el calçat, aparellat pels cordons. Es pot portar, també, el tèxtil de la llar, roba de bany, complements (bosses, cinturons, guants, peluixos, teixits) i aquelles peces que estiguin desgastades o trencades perquè, en aquests casos, es reaprofiten les filatures. No es poden dipositar, perquè han d'anar directament a la deixalleria, altra roba de la llar com catifes, nòrdics o coixins.


Descarrega't el fulletó per saber més informació de com s'ha de portar la roba: Fulletó

Terrassa té contenidors taronges des de l'any 2012 i, actualment, compta amb una xarxa de 120 que gestiona Formació i Treball, Empresa d'Inserció S.L., entitat que treballa per a la integració social, el desenvolupament personal i la sostenibilitat. El material que recullen el separen i classifiquen, de manera que el que està en pitjors condicions es recicla per obtenir noves fibres i, la resta, el classifiquen perquè puguin ser reutilitzats.

Aquesta xarxa de recollida de roba i calçat es complementa amb els tres contenidors que hi ha a les deixalleries municipals de Can Casanoves i Can Barba, i amb el servei que també ofereix la deixalleria mòbil als barris. Ara per ara, Terrassa és el tercer municipi de Catalunya que recull més roba, després de Barcelona i Mataró.

Cartells de la campanya

Descarrega't els cartells clicant a sobre de la imatge