Conèixer la ciutat
Terrassa és una ciutat gran, tant pel seu nombre d'habitants (més de 215.000, la tercera de Catalunya) com per la seva extensió (70,2 Km2). 
 
I la seva història és molt antiga i rica. Aquí hi trobareu informació. També podeu accedir aquí per ampliar.  El servei de Turisme també proporciona molta informació i visites guiades.
 
Terrassa té 3 museus que us aproparan encara més a la història i caràcter terrassenc:
Transports
La situació de Terrassa en el territori fa que estigui molt ben comunicada, tant per ferrocarril com per carretera.

La travessen 2 línies de ferrocarril amb diverses estacions repartides per la ciutat. Aquestes estacions, sumades a la intensitat de la seva freqüència, converteixen aquest mitjà en un dels més utilitzats. Per a més informació de les línies i horaris:

L'extensa xarxa de carreteres i autopistes connecten Terrassa amb Barcelona i la resta del territori amb fluïdesa.

Mapa accessos Terrassa

 
Moure's per Terrassa
 
En el web de Mobilitat i Transports de l'Ajuntament hi trobareu tota la informació sobre:

 
  • Transport públic: Informació de les línies i horaris d'autobusos urbans i interurbans, de les parades i horaris dels trens, parades de taxis...
  • Vehicle privat: L'Ajuntament de Terrassa, en col•laboració amb el Servei Català de Trànsit, ofereix el mapa continu de trànsit basat en Google Maps. També hi trobareu informació dels aparcament i les zones blaves.
  • En bicicleta: Us podeu descarregar la Guia de la Bicicleta, on trobareu el plànol amb els carril bici i itineraris urbans recomanats i els itineraris de lleure i accés als camins històrics.
Salut
 
La ciutat disposa de 2 hospitals i 7 centres d'atenció primària.
 
Aquí podeu consultar els recursos sanitaris de Terrassa i quin centre us correspon segons on visqueu.
 
Al web de l'Oficina Jove trobareu informació complementària.
 
 
Treball i ocupació
L'Ajuntament disposa d'un servei d'Ocupació on trobareu informació i enllaços. I a l'Oficina Jove del servei de Joventut hi trobareu informació específica.
 
 
Esports
Terrassa és coneguda internacionalment pel hoquei herba. Però la ciutat disposa d'una gran diversitat d'entitats i d'equipaments on es poden practicar moltes modalitats esportives. 
Pensant en les persones que practiquen esports a Terrassa, l'Ajuntament edita la "Guia de l'Esport" que recull tota l'oferta de serveis, activitats i equipaments, públics o privats, que estan a l'abast de la ciutadania. Trobareu aquesta informació aquí.
 
Cultura i lleure
Terrassa és una ciutat amb una oferta cultural molt intensa i variada que abasta tots els àmbits de la creació i la difusió artística, i que es presenta en uns equipaments adaptats a les necessitats actuals del consum cultural. La ciutat ofereix programacions estables de músiques (jazz, clàssica, moderna) i teatre i dansa, així com festivals, com el Festival de Jazz i el TNT de teatre.
 
Compta també amb un potent teixit associatiu que genera una activitat constant, amb un extens calendari de festes populars i amb un ric patrimoni cultural i arquitectònic, que han esdevingut uns dels principals signes d'identitat de la ciutat. L'Agenda Cultural recull aquesta informació.
 
Aquí hi trobareu informació, adreces i enllaços d'equipaments, programacions i activitats culturals de tota la ciutat. 
 
Punts d'informació universitària
Tota aquesta informació i més la trobareu físicament també a:
 
Av. Jacquard, 1 08222 Terrassa
Tel. 937 848 390 
joventut.lleure@terrassa.cat 
Horari: de dilluns a dimecres de 9.00 a 14.30 i de 16.00 a 19.00, dijous i divendres de 9.00 a 14.30 h.
 
C/ Telers, núm. 5, 2a planta 08221 Terrassa
Tel. 937 363 023 
terrassauniversitat@terrassa.cat
Horari: de dilluns a divendres de 9.00 a 14.00 i dimecres de 16.00 a 18.00 h.