Aules d'estudi en períodes d'examens

A Terrassa durant els períodes d'exàmens, les biblioteques universitàries i la biblioteca Central de Terrassa amplien els seus horaris i, per tal de complementar aquestes ampliacions l'Ajuntament de Terrassa, amb la col.laboració de la UPC, habilita aules d'estudis els diumenges, que obren de forma ininterrompuda tot el dia.

L'establiment d'aquests períodes d'exàmens es concreta després de consultar tots els centres del Campus Terrassa i d'acord amb les dues gran biblioteques de la ciutat. Aquests períodes acostumen a centrar-se al maig – juny i de desembre – gener.

Així, si per preparar els exàmens precises d'un espai on concentrar-te i estudiar, les aules d'estudi et poden ser molt útils.

Conèixer la ciutat
Terrassa és una ciutat gran, tant pel seu nombre d'habitants (més de 215.000, la tercera de Catalunya) com per la seva extensió (70,2 Km2). 
 
I la seva història és molt antiga i rica. Aquí hi trobareu informació. També podeu accedir aquí per ampliar.  El servei de Turisme també proporciona molta informació i visites guiades.
 
Terrassa té 3 museus que us aproparan encara més a la història i caràcter terrassenc:
Transports
La situació de Terrassa en el territori fa que estigui molt ben comunicada, tant per ferrocarril com per carretera.

La travessen 2 línies de ferrocarril amb diverses estacions repartides per la ciutat. Aquestes estacions, sumades a la intensitat de la seva freqüència, converteixen aquest mitjà en un dels més utilitzats. Per a més informació de les línies i horaris:

L'extensa xarxa de carreteres i autopistes connecten Terrassa amb Barcelona i la resta del territori amb fluïdesa.

Mapa accessos Terrassa

 
Moure's per Terrassa
 
En el web de Mobilitat i Transports de l'Ajuntament hi trobareu tota la informació sobre:

 
  • Transport públic: Informació de les línies i horaris d'autobusos urbans i interurbans, de les parades i horaris dels trens, parades de taxis...
  • Vehicle privat: L'Ajuntament de Terrassa, en col•laboració amb el Servei Català de Trànsit, ofereix el mapa continu de trànsit basat en Google Maps. També hi trobareu informació dels aparcament i les zones blaves.
  • En bicicleta: Us podeu descarregar la Guia de la Bicicleta, on trobareu el plànol amb els carril bici i itineraris urbans recomanats i els itineraris de lleure i accés als camins històrics.
Salut
 
La ciutat disposa de 2 hospitals i 7 centres d'atenció primària.
 
Aquí podeu consultar els recursos sanitaris de Terrassa i quin centre us correspon segons on visqueu.
 
Al web de l'Oficina Jove trobareu informació complementària.
 
 
Treball i ocupació
L'Ajuntament disposa d'un servei d'Ocupació on trobareu informació i enllaços. I a l'Oficina Jove del servei de Joventut hi trobareu informació específica.
 
 
Esports
Terrassa és coneguda internacionalment pel hoquei herba. Però la ciutat disposa d'una gran diversitat d'entitats i d'equipaments on es poden practicar moltes modalitats esportives. 
Pensant en les persones que practiquen esports a Terrassa, l'Ajuntament edita la "Guia de l'Esport" que recull tota l'oferta de serveis, activitats i equipaments, públics o privats, que estan a l'abast de la ciutadania. Trobareu aquesta informació aquí.
 
Cultura i lleure
Terrassa és una ciutat amb una oferta cultural molt intensa i variada que abasta tots els àmbits de la creació i la difusió artística, i que es presenta en uns equipaments adaptats a les necessitats actuals del consum cultural. La ciutat ofereix programacions estables de músiques (jazz, clàssica, moderna) i teatre i dansa, així com festivals, com el Festival de Jazz i el TNT de teatre.
 
Compta també amb un potent teixit associatiu que genera una activitat constant, amb un extens calendari de festes populars i amb un ric patrimoni cultural i arquitectònic, que han esdevingut uns dels principals signes d'identitat de la ciutat. L'Agenda Cultural recull aquesta informació.
 
Aquí hi trobareu informació, adreces i enllaços d'equipaments, programacions i activitats culturals de tota la ciutat. 
 
Punts d'informació universitària
Tota aquesta informació i més la trobareu físicament també a:
 
Av. Jacquard, 1 08222 Terrassa
Tel. 937 848 390 
joventut.lleure@terrassa.cat 
Horari: de dilluns a dimecres de 9.00 a 14.30 i de 16.00 a 19.00, dijous i divendres de 9.00 a 14.30 h.
 
C/ Telers, núm. 5, 2a planta 08221 Terrassa
Tel. 937 363 023 
terrassauniversitat@terrassa.cat
Horari: de dilluns a divendres de 9.00 a 14.00 i dimecres de 16.00 a 18.00 h.