En Bici Sense Edat és un programa que permet a les persones grans amb mobilitat reduïda tornar a gaudir de fer un tomb amb bicicleta. Persones voluntàries aprenen a conduir un tricicle especialment adaptat, i després s'ofereixen per portar a donar un vol a les persones grans que els ve de gust passejar i conèixer la ciutat, compartir l'experiència intergeneracional, i gaudir d'una estona a l'aire lliure amb bona companyia.

Amb l'ús dels tricicles adaptats no solament es pot oferir a les persones grans la possibilitat de tornar a anar en bicicleta per passejar per llocs que fa temps que no han anat, sinó que a més, permet establir una connexió intergeneracional entre qui fa de ciclista voluntari i la persona passatgera.

Al món ja hi ha unes 450 ciutats que tenen aquest programa internacional que es diu Cycling without age (traduït de l'anglès: bicicleta sense edat).

L'octubre de 2017 es va fer una prova pilot a Terrassa on 47 persones grans van poder gaudir de 40 sortides.  Aquesta va ser una iniciativa del Servei de Promoció de la Gent Gran, amb la col•laboració  de les residències La Llar Fundació, Torre Mossèn Homs, el Club de la Gent Gran del Districte IV, la cooperativa BiciClot, i 20 persones voluntàries en la conducció de la bicicleta.

L'experiència va ser tan satisfactòria que l'Ajuntament, per iniciativa del Servei de Promoció de la Gent Gran, va decidir comprar l'any 2019 un tricicle elèctric per posar-lo a disposició de les persones grans que vivien en residències. Amb la compra d'aquest tricicle es va signar un conveni de col•laboració amb la cooperativa Biciclot, que és qui elabora els itineraris segurs i gestiona la participació de les persones voluntàries en la conducció del tricicle, per implementar el programa a la nostra ciutat.

A principis del 2020 es va iniciar el projecte però va quedar estroncat el mes de març, quan tot va quedar condicionat a la situació excepcional pel Covid-19 i al confinament. A finals d'any es va reprendre el projecte ampliant l'oferta a persones amb discapacitat intel•lectual de més de 60 anys que vivien en residències de la ciutat.

Per aquest 2021, es planteja reinciar el projecte, amb totes les mesures sanitàries que garanteixen un trajecte segur per a tothom, i seguir amb aquesta aposta de ciutat de consolidar-lo.