L'objectiu del projecte Patis Oberts és obrir els patis de diferents escoles repartides pel territori a les tardes, fora de l'horari escolar, durant els mesos en els que el dia allarga més i els infants i joves poden passar més estones a l'aire lliure amb comoditat. D'aquesta manera la ciutat guanya nous espais de trobada i lleure alternatiu, segur i de proximitat.  

El projecte es desenvolupa a Terrassa des del 2018, encara que l'escola Roc Alabern ja va començar a posar el seu pati a disposició de la ciutadania el 2011, en el marc del Pla de Barris de La Maurina. Aquella iniciativa va tenir molt bona acollida i va ser la inspiració per a l'actual projecte de Patis Oberts a tota la ciutat.

La concepció del pati és la d'un espai de joc lliure equivalent a una plaça pública on, per tant, els menors han d'anar acompanyats i hi accediran sota la responsabilitat i vigilància de les seves famílies. Segons el centre, estarà disponible tot el pati o una part, però en tots els casos la zona disponible inclou una pista esportiva i un lavabo. L'accés al pati és lliure, encara que per la situació sanitària no es permetrà superar l'aforament, fixat en 30 persones.

 

Relació i horaris de patis oberts

A l'edició d'enguany, els patis que s'obren són els de les escoles:

Lanaspa, Montserrat, Roc Alabern, Marià Galí i Font de l'Alba.

Tots cinc obriran de dilluns a divendres, de 18 a 20 h, i també els dissabtes i diumenges de 16 a 20 h.

Hi haurà dos períodes d'obertura: el primer fins el 27 de juny i el segon, de l'1 de setembre al 24 d'octubre.

Els espais els gestionen entitats o empreses especialitzades que s'encarreguen de dinamitzar-los, a més d'obrir i tancar a les hores previstes. Les adjudicatàries del servei per aquesta temporada són L'Eina SCCL (Lanaspa, Roc Alabern i Marià Galí), Centre d'Esplai Tremola (Montserrat) i La Fàbrica (Font de l'Alba).