Campanya del 8 de març de 2023, Dia Internacional de les Dones

El 1977, l'Organització de les Nacions Unides va declarar el 8 de març com a Dia Internacional de les Dones en memòria de la lluita de les dones pels seus drets i per la millora de les seves condicions de vida. La seva commemoració ens fa prendre consciència sobre la necessitat de la plena igualtat de gèneres en tots els àmbits. En aquest sentit, la Regidoria de Polítiques de Gènere, conjuntament amb la Comissió 8 de març, organitza anualment una campanya de sensibilització entorn d'aquesta diada, al llarg de tot el mes.

El lema de la campanya de 2023 és "Terrassa Ciutat Feminista" una afirmació real i efectiva, una declaració ferma de valors, principis i actuacions. Demostrem com som i de quina manera estem construint ciutat. La campanya gira entorn de la consolidació d'una ciutat feminista i dels valors dels feminismes amb l'objectiu de sensibilitzar la ciutadania i les institucions en l'assoliment de la igualtat de drets, oportunitats i llibertats de totes les dones. Així com donar continuïtat i impuls en l'erradicació de les discriminacions i violències que històricament hem patit les dones.

En el programa trobareu una proposta d'activitats arreu de la ciutat, adreçades a diferents públics.

El programa, que inclou més de 65 activitats, és el resultat de la col·laboració i el treball conjunt de la Regidoria de Polítiques de Gènere i la Comissió 8 de Març, formada per associacions, entitats, grups de dones de la ciutat i, també i cada vegada més, d'altres institucions i serveis que s'adhereixen a la campanya.

El cartell que dona imatge a la Campanya, obra d'Iker Haro Aguilar, és el guanyador del concurs de cartells entre l'alumnat de l'Escola Municipal d'Art i disseny de Terrassa. En ell ha volgut transmetre "la unió, la diversitat, i la lluita per la igualtat, acompanyats pels 3 colors més representatius del feminisme que són: el violeta, el rosa i el verd. A més m'he inspirat en el monument més representatiu envers les dones a la ciutat, que és el monument de la dona treballadora, però en comptes de representar-ho com es fa habitualment en forma d'escultura, ha volgut fer-ho amb el significat que aquesta transmet; ja que són les trenes que portaven totes les dones treballadores de les fàbriques tèxtils de Terrassa".

 

Consulteu el programa complet

I aquí podeu trobar una graella en versió resumida