El 8 de març, Dia Internacional de les Dones, és una data que ha esdevingut un símbol arreu del món i serveix per recordar la lluita de moltes dones per millorar les seves condicions de vida. És una de les campanyes ciutadanes més significatives i de més abast que organitza la Regidoria de Polítiques de Gènere, en col·laboració amb la Comissió 8 de març. 

Enguany, el programa d'activitats ens proposa reflexionar i integrar la mirada de gènere, per poder connectar o refermar-nos amb els feminismes, des de tots els llocs possibles i diversos.

Destaquem l'Acte Institucional del Dia Internacional de les Dones, que aquest any coincidirà amb l'Acte de Cloenda del Congrés WSCITECH19 Dones, Ciència i Tecnologia

Dijous 7 de març, 18.30 h
Auditori Municipal de Terrassa
Acte Institucional del dia Internacional de les Dones i Cloenda del congrés WSCITECH19
 
  • Lliurament del premi del Concurs de cartells del 8 de març.
  • Conferència: "Superdones: (re)inventant el món" a càrrec de Sandra Uve, il·lustradora, escriptora i guionista.

 

 

Des d'aquí, informem que durant tot el dia 8 de març, Dia Internacional de les Dones, la Regidoria de Polítiques de Gènere donarà suport a totes les activitats promogudes per la Comissió 8 de març, formada per entitats, associacions i grups de dones de la ciutat. En aquesta línia, destaquem que la Comissió convoca una concentració al Raval de Montserrat, a les 12.00h, en el marc dels actes reivindicatius d'aquesta jornada de vaga feminista.

També volem destacar, pel seu gran interès, la Jornada "Connecta't al Feminisme", que tindrà lloc el dissabte16 de març, amb activitats al llarg de tot el dia al Museu Nacional de la Ciència i la Tècnica de Terrassa.

La Jornada acabarà amb la xerrada de la coneguda periodista basca Irantzu Varela, coordinadora de Faktoría Lila, titulada "De primero, feminismo. Recorrido básico por el feminismo y retos para el futuro".

 

 

L'any passat vam haver de lamentar la pèrdua de l'exministra Carmen Alborch. Per recordar la seva figura i el seu paper en la lluita per la igualtat i els drets de les dones, la Regidoria de Polítiques de gènere ha organitzat un acte d'homenatge, el dilluns 18 de març a les 18.30h, al Cinema Catalunya:

 

El programa, en la seva totalitat, compta amb 45 activitats organitzades pel Servei de Polítiques de Gènere i 28 activitats organitzades per grups, entitats i altres institucions terrassenques. Podeu consultar-les totes aquí