Campanya del 8 de març de 2022, Dia Internacional de les Dones

El 1977, l'Organització de les Nacions Unides va declarar el 8 de març com a Dia Internacional de les Dones en memòria de la lluita de les dones pels seus drets i per la millora de les seves condicions de vida. La seva commemoració ens fa prendre consciència sobre la necessitat de la plena igualtat de gèneres en tots els àmbits. En aquest sentit, la Regidoria de Polítiques de Gènere, conjuntament amb la Comissió 8 de març, organitza anualment una campanya de sensibilització entorn d'aquesta diada, al llarg de tot el mes.

El lema de la campanya de 2022 és "Repartim-nos les feines. Som corresponsables".

Tot i que pugui semblar un tema superat, avui dia encara existeix una clara desigualtat en la distribució del treball domèstic i les cures, que recauen majoritàriament en les dones.

La idea de dedicar aquest 8 de març a la corresponsabilitat va sorgir en el marc del Ple de Dones, que es va celebrar el 9 de juliol de 2021. 

En el programa trobareu una proposta d'activitats arreu de la ciutat, adreçades a diferents públics, amb la voluntat de conscienciar sobre la corresponsabilitat i la igualtat de gènere.

El programa, que inclou més de 60 activitats, és el resultat de la col·laboració i el treball conjunt de la Regidoria de Polítiques de Gènere i la Comissió 8 de Març, formada per associacions, entitats, grups de dones de la ciutat i, també i cada vegada més, d'altres institucions i serveis que s'adhereixen a la campanya. 

El cartell que dona imatge a la Campanya, obra d'Enric Carrasco Molero, és el guanyador del concurs de cartells entre l'alumnat de l'Escola Municipal d'Art i disseny de Terrassa. En ell ha volgut transmetre "una idea de seguretat davant d'un futur que camina cap a la igualtat i l'equilibri en el repartiment de feines i llocs de treball. Un futur recolzat en una nova generació que té clar que no es tracta de si ets home o dona, si no que tracta sobre la responsabilitat, el respecte i la igualtat."

Consulteu aquí el programa complet

I aquí podeu trobar una graella en versió resumida