L'Organització Mundial de la Salut (OMS) va escollir el 15 de juny per fer visible una realitat sovint oculta. El maltractament a les persones grans és un problema social que no es denuncia prou, cal reivindicar la protecció dels drets de les persones grans de forma global.

Prevenir el risc de maltractament contribueix a promoure una mirada positiva vers la vellesa, en la que aquesta no és considerada com un temps d'abandonament, sinó com una etapa activa i proactiva per compartir i gaudir amb altres generacions. També és cosa de tots i totes començar a identificar i comunicar quan es detecta una situació d'aquestes i trencar aquests ‘silencis' en els que encara s'amaguen els abusos i maltractaments. 

Per aquest motiu, el Servei de Promoció a la Gent Gran impulsa cada any accions per sensibilitzar la ciutadania vers aquesta realitat.

Aquest 2024 la Taula de Maltractament Persones Grans de Terrassa ha organitzat uns actes de sensibilització:

En primer lloc hi ha una exposició interactiva que es diu "Ho veus, és maltractement" que pretén fer reflexionar sobre situacions que passen en la quotidianitat. L'objectiu és prendre consciència d'aquestes i valorar si és un abús o un tracte inadequat la persona gran.  L'exposició és interactiva i es podrà visitar des del dilluns 3 al divendres fins el 14 de juny de 2024, de 9h a 20h, a la Biblioteca Central. També es pot participar contestant l'enquesta.

Posteriorment, el darrer dia de l'exposició, es farà una xerrada on membres de la Taula de Maltractament de les Persones Grans, aprofitant les opinions que es recullin en aquesta, generaran un espai participatiu molt interessant de sensibilització i reflexió sobre aquest tema. La Xerrada de sensibilització serà el divendres 14 de juny de 2024, a les 16h a la Biblioteca Central.

El darrer dels actes per commemorar aquest dia serà la il·luminació de la façana de l'Ajuntament i del Monument de la Dona Treballadora, amb la simbologia de donar llum a aquests silencis i ocultacions dels maltractaments a les persones grans.