El cinema és, indubtablement, una eina magnífica per promoure canvis socials en el nostre entorn inmediat. En aquest sentit, el Cinefòrum per la Igualtat és un cicle que empra el cinema i el col·loqui com a motors de crítica i reflexió sobre les desigualtats de gènere i com lluitar per superar-les. És un deure prioritari per a l'Ajuntament de Terrassa continuar implementant polítiques d'igualtat i des d'una perspectiva interseccional, ja que aquesta desigualtat també es creua amb d'altres que venen donades per la classe social, l'origen, l'ètnia, l'edat, l'orientació sexual, la identitat de gènere, les capacitats diverses o la creença religiosa. El treball transversal amb els diferents serveis municipals és clau per oferir una mirada àmplia, propera i acurada a les diverses realitats.

El cicle és un referent per promoure canvis socials, reivindicar, sensibilitzar i remoure consciències. En aquesta edició tocarem temes cabdals, com les vivències de les dones amb capacitats diverses que pateixen violència masclista, el reconeixement del moviment feminista, l'arquetip femení al guió cinematogràfic, les dones que transformen a la Mediterrània, la denúncia de la vulneració de drets de les dones migrades i les que són víctimes de tràfic de persones, la visibilització de les relacions de parelles lesbianes en la gent gran, la defensa dels drets humans i la reparació de les dones que han patit violències masclistes. En definitiva, temes que estan a l'ordre del dia i dels quals hem de parlar per canviar conductes sexistes i masclistes.

Programa del Cinefòrum per la Igualtat 2023

 

Propera sessió:

Dones que transformen

El Cinema Catalunya acollirà el dimarts 19 de setembre a les 18.30 una nova convocatòria del Cinefòrum per la Igualtat, que en aquesta ocasió s'organitza en col·laboració amb el servei de Solidaritat i Cooperació Internacional. La sessió també forma  part del projecte "Dones que transformen" que impulsa la Diputació de Barcelona. Comptarà també amb un col·loqui dinamitzat per Drac Màgic i per Hajar Boujtat.