El cinema és, indubtablement, una eina magnífica per promoure canvis socials en el nostre entorn inmediat. Per aquest motiu, des de l'Ajuntament de Terrassa, volem promoure la conscienciació i la sensibilització a través d'aquest potent mitjà que alhora ens permet gaudir i incorporar noves mirades i formes d'estar al món. Totes les projeccions van acompanyades d'un col·loqui, posterior a la pel·lícula, conduit per una persona experta en el tema, o protagonista dels fets que s'hi expliquen.

Programació 2019

Enguany el Cinefòrum per la Igualtat arriba a la seva 15a edició , esdevenint així tot un referent a Terrassa. 

La idea és treballar, transversalment, des de tots els àmbits i serveis, per la igualtat de totes les persones, tenint en compte la complexitat que hi ha al darrere de les desigualtats i discriminacions de gènere i els factors que les poden agreujar, com són l'edat, l'origen, la classe social, l'estat de salut, l'orientació sexual i la jerarquia laboral, entre d'altres.  I això ho veurem en les històries de dones que us presentem  tres de les quals estan basades en fets reals, la de la Fàtima, la Billie Jean King i l'Alice.

Veurem històries de dones racialitzades a França, tindrem una sessió molt especial sobre les dones polítiques, continuarem amb les discriminacions en l'àmbit esportiu, ens aproparem als problemes de salut en les dones, al despertar homosexual en l'adolescència, al sostre de vidre que sovint es troben les dones en l'àmbit laboral, i finalitzarem amb un punyent thriller que ens evidencia els errors del sistema judicial en les violències masclistes.

Encetem un cicle més que interessant organitzat des del Servei de Polítiques de Gènere amb la col·laboració d'altres serveis de l'Ajuntament -Ciutadania, Esports, Salut, LGTBIQ i Promoció Econòmica-, en què us convidem a participar a totes les sessions, gaudir-les i reflexionar sobre com podem, en l'àmbit individual i com a societat, trencar amb aquestes desigualtats.

Consulteu el Programa Cinefòrum 2019

 

Propera sessió, dilluns 18 de març, 18.30h:

Documental sobre 27 dones polítiques que, des del seu treball parlamentari en la legislatura constituent de 1977, van protagonitzar el canvi polític cap a la democràcia a Espanya. Des de la seva experiència personal es narra una part de la història de la participació política de les dones a Espanya i s'analitza la situació actual, ja que el documental recull també el seu debat amb parlamentàries actuals. 

  • Tema: dones polítiques
  • Hi col·labora: Comissió 8 de març
  • Homenatge a Carmen Alborch: Conferència a càrrec de Lourdes Muñoz de Dones en Xarxa