El cinema és, indubtablement, una eina magnífica per promoure canvis socials en el nostre entorn inmediat. En aquest sentit, el Cinefòrum per la Igualtat és un cicle que empra el cinema i el col·loqui com a motors de crítica i reflexió sobre les desigualtats de gènere i com lluitar per superar-les. És un deure prioritari per a l'Ajuntament de Terrassa continuar implementant polítiques d'igualtat i des d'una perspectiva interseccional, ja que aquesta desigualtat també es creua amb d'altres que venen donades per la classe social, l'origen, l'ètnia, l'edat, l'orientació sexual, la identitat de gènere, les capacitats diverses o la creença religiosa. El treball transversal amb els diferents serveis municipals és clau per oferir una mirada àmplia, propera i acurada a les diverses realitats.

Enguany, el Cinefòrum (que torna al Cinema Catalunya després de gairebé dos anys de restriccions per la pandèmia de Covid-19) ens ofereix 7 sessions que aborden qüestions imprescindibles sobre la necessitat d'un feminisme antiracista i reivindicar-lo; visibilitzar la pertinença de les dones transgènere; estimular la participació política i social de les dones; generar empatia amb la vivència de les dones amb capacitats diverses; aprofundir en l'ecofeminisme; fomentar l'educació per la justícia global i la solidaritat, i lluitar contra la violència masclista.

 

Programa complet del Cinefòrum per la Igualtat 2022

 

Propera sessió:

SOLO UNA VEZ

15 de novembre de 2022

18.30h

Cinema Catalunya

Col·loqui dinamitzat pel SIAD Terrassa

Sinopsi: 

La Laura, una psicòloga del servei d'atenció a les dones que pateixen violència de gènere, fa unes setmanes que és assetjada pel marit d'una de les pacients. En aquesta situació, ha de tractar una parella que mai no ha posat els peus en un centre d'aquest tipus: l'Eva i el Pablo. Per una sèrie de malentesos ell ha rebut una denúncia, però afirma amb contundència que no és cap maltractador.