El cinema és, indubtablement, una eina magnífica per promoure canvis socials en el nostre entorn inmediat. En aquest sentit, el Cinefòrum per la Igualtat és un cicle que empra el cinema i el col·loqui com a motors de crítica i reflexió sobre les desigualtats de gènere i com lluitar per superar-les. És un deure prioritari per a l'Ajuntament de Terrassa continuar implementant polítiques d'igualtat i des d'una perspectiva interseccional, ja que aquesta desigualtat també es creua amb d'altres que venen donades per la classe social, l'origen, l'ètnia, l'edat, l'orientació sexual, la identitat de gènere, les capacitats diverses o la creença religiosa. El treball transversal amb els diferents serveis municipals és clau per oferir una mirada àmplia, propera i acurada a les diverses realitats.

Enguany, el Cinefòrum (que torna al Cinema Catalunya després de gairebé dos anys de restriccions per la pandèmia de Covid-19) ens ofereix 7 sessions que aborden qüestions imprescindibles sobre la necessitat d'un feminisme antiracista i reivindicar-lo; visibilitzar la pertinença de les dones transgènere; estimular la participació política i social de les dones; generar empatia amb la vivència de les dones amb capacitats diverses; aprofundir en l'ecofeminisme; fomentar l'educació per la justícia global i la solidaritat, i lluitar contra la violència masclista.

 

Programa complet del Cinefòrum per la Igualtat 2022

 

Propera sessió:

La Mujer de la Montaña

20 de setembre de 2022

18.30h

Cinema Catalunya

Sinopsi: 

Als cinquanta anys, la Halla, professora de cant, declara la guerra a la indústria local de l'alumini, que està contaminant el seu país. Per això, pren tota mena de riscos per protegir el medi ambient a Islàndia. Però la situació podria canviar amb l'arribada inesperada d'una carta.

Recuperem el cicle Cinefòrum per la Igualtat amb la reprogramació d'aquesta pel·lícula, que inicialment havia de tenir lloc el passat mes de maig i que es va haver d'anul·lar.

En acabar tindrà lloc un col·loqui entorn al tema de la pel·lícula, amb membres del Col·lectiu Dones d'Aigua.