Cinefòrum per la Igualtat

El cinema és, indubtablement, una eina magnífica per promoure canvis socials en el nostre entorn inmediat. Per aquest motiu, des de l'Ajuntament de Terrassa, volem promoure la conscienciació i la sensibilització a través d'aquest potent mitjà que alhora ens permet gaudir i incorporar noves mirades i formes d'estar al món. Totes les projeccions van acompanyades d'un col·loqui, posterior a la pel·lícula, conduit per una persona experta en el tema, o protagonista dels fets que s'hi expliquen.

Programa del Cinefòrum per la Igualtat 2018

El Cinefòrum per la Igualtat, que aquest 2018 arriba a la seva 14a edició, ens proposa un any més un conjunt de pel·lícules de ficció i documentals fetes per i per a dones, que plantegen arguments, personatges i qüestions relacionades amb la diversitat social i els diferents models de masculinitat i feminitat. El cinema esdevé així una eina que fa visibles les situacions de desigualtat i violència que avui dia encara persisteixen al món i ens porta a pensar i dialogar a la recerca de valors i formes de societat més igualitàries, més lliures i més respectuoses.

En l'edició d'enguany, a més, ens enriquim amb la col·laboració de diferents serveis de l'Ajuntament de Terrassa, com ara Cultura, LGTBIQ, Ciutadania, Universitats, Salut i Comunitat, i l'Oficina de Capacitats Diverses. Amb aquestes aportacions, volem donar una mirada transversal de gènere als diferents àmbits de la vida, reflectits a cada pel·lícula.

Us convidem, doncs, a gaudir de totes les pel·lícules programades i a acompanyar-nos en el debat posterior, que serà dinamitzat per persones expertes en les diferents temàtiques.


Actualment, hem acabat el cicle de 2018. En breu trobareu publicada la programació de 2019, que començarà amb una sessió el 18 de febrer.