Unitat d'Atenció a la Víctima (Policia Local i Mossos d'Esquadra)
Les seves funcions són: recollida de denúncies, seguiment i acompanyament de dones, i serveis de protecció. Seguiment telefònic dels casos, acompanyament personal de les dones, dispositius amb cotxes patrulla en els domicilis de les víctimes. Alhora ofereix informació a les dones sobre els recursos existents a la ciutat.

SAU (Servei d'Allotjament d'Urgència)
És un centre amb el qual es vol donar resposta a les necessitats de les dones víctimes de la violència domèstica que s'han vist obligades a marxar de casa seva a causa dels maltractaments. Un espai que garanteix un allotjament temporal digne i segur a la dona víctima de maltractaments. Es troba a les dependències de la Policia Municipal.
Ofereix a aquestes persones i als seus fills o filles, un lloc on allotjar-se amb dignitat i amb una total garantia de seguretat mentre es troba una sortida adequada a la seva situació.
El servei s'adreça a dones, amb fills o sense, que sofreixen maltractaments. Les usuàries poden fer ús del SAU durant un període transitori màxim de 72 hores, durant el qual es buscarà una sortida adequada a la seva situació.

Punt de Trobada
Espai dissenyat per facilitar que el menor continui relacionant-se amb els seus progenitors quan apareixen conflictes motivats per separació, divorci o altres tipus de ruptures familiars. L'objectiu principal és minimitzar els aspectes negatius de la convivència separada dels components familiars. La presència d'una tercera persona neutral facilita trobar alternatives perquè en un futur puguin gaudir de la relació amb els seus pares, mares i/o avis, etc., sense la necessitat d'aquest recurs. Aquest servei s'ofereix a: 

  • les parelles amb dificultats per poder desenvolupar el règim de visita en espais normalitzats
  • aquells casos en què, a instàncies judicials, s'assenyala la necessitat d'utilitzar aquest tipus de servei a fi de preservar el benestar de l'infant i de la família
  • aquells infants que no poden gaudir d'un entorn familiar
  • aquelles famílies en les quals s'ha d'evitar el contacte entre algun dels seus membres

Torn d'Ofici especial per a víctimes de maltractaments
El torn especial d'ofici de l'Il.lustre Col.legi d'Advocats de Terrassa fou creat l'any 2000, i garanteix assistència jurídica gratuïta especialitzada a les persones que per relacions de parella o unitat familiar són víctimes de maltractaments. Aquest designa un advocat/da i procurador/a d'ofici de manera immediata que es fa càrrec de les actuacions civils i/o penals.

Teleassistència
Des de Serveis Socials, el programa de teleassistència mòbil ofereix atenció immediata i adequada davant situacions d'emergència a les dones víctimes de violència domèstica que tinguin una ordre de protecció. Mitjançant l'ús de tecnologies de comunicació telefònica i de telelocalització, permet mobilitzar els recursos necessaris (seguretat, salut i suport psicosocial) per garantir la seguretat de les dones les 24 hores, els 365 dies de l'any.

La Guía de Recursos i Serveis per dones del Partit Judicial de Terrassa (Terrassa, Matadepera, Viladecavalls, Vacarisses, Ullastrell, y Rellinars)

Els recursos que hem esmentat abans, són només alguns dels que hi ha disponibles. Si els voleu consultar tots, teniu al vostre abast la Guia de Recursos i Serveis, una eina orientada a difondre els instruments que tenim a Terrassa i la seva àrea d'influència per defensar els drets de les dones a la seguretat, a la igualtat, a la llibertat i a la qualitat de vida. L'edició d'aquesta Guia corre a càrrec de l'Ajuntament de Terrassa i el Consell Comarcal del Vallès Occidental. En les seves pàgines trobareu recursos i serveis adreçats específicament a dones i d'altres que s'orienten al conjunt de la població i dels quals les dones també en poden ser beneficiàries.

Guia de Recursos i Serveis

Audioguies de recorreguts per Terrassa, amb visió de gènere
Els dies 7 i 9 de novembre de 2017, tinguéren lloc unes marxes exploratòries amb visió de gènere, a dos districtes de Terrassa. Aquesta activitat era oberta a totes les persones i tenia la finalitat de detectar els indrets de la ciutat que, per diversos motius, presentéssin dificultat o risc per a la seguretat de les terrassenques.

Arran d'aquestes marxes, que es van realitzar als Districtes 2 i 4, s'han editat mapes i audioguies perquè pogueu seguir el circuit i conèixer aquests punts crítics.

Aquí podeu accedir a les respectives audioguies per si us les voleu descarregar.