Passaport EDUNAUTA

El passaport Edunauta és un projecte d'ampliació d'oportunitats educatives i d'acreditació dels aprenentatges fora escola per a infants de primària, dissenyat per la Fundació Jaume Bofill i la Cooperativa +Educació. Enfocat cap a l'equitat, catalitza la potència educativa del territori des de la voluntat d'ampliar l'horitzó de l'infant i generar itineraris personalitzats, a partir de les 9 competències d'aprenentatge que uneixen temps i espais lectius i no lectius.

A Terrassa, aquest curs 2021-2022 s'ha posat en marxa la segona edició del Passaport Edunauta, a la que s'han adherit els dos centres que ja van iniciar la prova pilot el curs passat, l'escola Joan Marquès Casals i Roser Capdevila,  i tres centres que s'estrenen en aquest viatge, l'Escola Liceo Egara, l'escola Ramon Pont i l'escola Salvador Vinyals i Galí.

El treball de coordinació i gestió d'aquesta eina educativa s'impulsa des del Servei d'Educació amb la col·laboració de l'Institut Jaume Cabré i amb el suport de l'Equip de Llengua, Interculturalitat i Cohesió Social del Departament d'Educació.

Una Comissió Permanent de la que formen part els agents abans esmentats és la que s'encarrega de supervisar i validar les accions proposades a través del Passaport Edunauta a la ciutat.

I un seminari de formació al professorat és el que garanteix l'encaig de les activitats  proposades amb el currículum escolar.

El Passaport és un element físic que permet als infants poder realitzar activitats als diversos espais de la ciutat identificats com a espais d'aprenentatge edunautes.

Quan l'infant realitza les activitats està fent un treball d'identificació i de reconnexió dels aprenentatges que ha rebut dins de l'aula, amb els aprenentatges que es poden fer fora de l'aula. Aquest procés d'aprenentatge en el que l'infant observa què aprèn, com ho aprèn i quina capacitat, habilitat o superpoder de les 9 proposades: Exploro, Creo, Experimento, Comunico, M'implico, Participo, M'estimo, Decideixo i Somio, ha millorat, és el que l'és reconegut i validat a través de l'estampació d'un segell.

A finals de curs, en el transcurs d'un acte de graduació, l'alumnat edunauta rebrà un diploma de reconeixement del conjunt d'aprenentatges realitzats.

Les activitats estan dinamitzades per entitats que formen part de la Xarxa Terrassa Educa i d'altres col·laboradores de l'entorn, així com de persones referents dels infants a l'àmbit privat (família, veïns, amigues...).

Es proposa que aquestes persones referents realitzin activitats relacionades amb experiències a l'aire lliure, l'exploració de les pròpies habilitats i el gust per compartir temps i descobriments amb altres persones.

Pel que fa a les activitats al territori hi ha dos tipologies de propostes: les que es poden realitzar en família al llarg del curs, i les que l'infant edunauta té l'oportunitat de provar una sola vegada de forma autònoma i així descobrir noves motivacions i interessos per poder dissenyar un itinerari formatiu en l'horari extraescolar.

Aprofita el teu temps lliure per descobrir nous espais edunautes a la ciutat! Escriu al teu passaport quin espai nou has descobert que ha de formar part de la galàxia edunauta.

Busca els teus superpoders amb activitats en família a la Galàxia Edunauta!

Materials i enllaços

 

Propostes EDUNAUTA d'activitats a casa

 

Crida a les entitats per participar en el Passaport Edunauta

 

 

Web principal del Projecte Edunauta

 

Anar a dalt

 

 

 

LECXIT

LECXIT és un programa que té per objectiu incrementar l'èxit educatiu dels infants a través del treball per la millora de la seva comprensió lectora. El LECXIT funciona gràcies a la col·laboració dels voluntaris i voluntàries que acompanyen els infants en la lectura amb una tutoria individual per setmana. 

Reportage  sobre  el Programa LECXIT que es duu a terme en diferents centres educatius entre ells l'Escola Sant Llorenç del Munt (Data publicació: 19/04/2018)

Cloenda del Programa LECXIT a l'Institut Terrassa: 79 parelles de joves i nens han incentivat la lectura a través del programa LECXIT (Data publicació: 03/05/2019)

Formació de les persones voluntàries al programa LECXIT (Data  publicació: 25/10/2018)    

Anar a dalt

CROMA

El programa CROMA 2.0 és una iniciativa de la Fundació Autònoma Solidària (FAS) que promou la vinculació de la UAB amb centres de primària del Vallès Occidental amb presència d'alumnat amb risc d'exclusió social. Es dinamitzen tallers d'impuls a l'aprenentatge en horari extraescolar, a càrrec de voluntariat estudiantil.

Presentació del CROMA a l'Escola Antoni Ubach. (Data publicació: 08/05/2018 al minut: 16:15)

Anar a dalt

Activitats musicals i artístiques a les escoles     

  • Projecte Un Instrument, Un Infant (UIUI)

"Un Infant, Un Instrument" és un projecte de col·laboració entre escoles de primària i l'Escola Municipal de Música - Conservatori de Terrassa per potenciar l'educació musical com a nucli de formació integral de l'alumnat i afavorir la igualtat d'oportunitats educatives.

Activitat de l'UIUI a l'Escola Agustí Bartra conjuntament amb el Conservatori de Terrassa: (Data Esdeveniment: 22/12/2015)

  • Basket Beat

Basket Beat és una metodologia que utilitza la pilota de basquet, el cos i el joc per accedir a experiències artístiques de qualitat i entrenar habilitats per a la vida amb una mirada critica de transformació social.  

"Basket Beat, un nosaltres abans que un jo" (Data publicació: 23/05/2018):              

Mostra final 2018 amb els tres grups de Basket Beat dels Instituts Mont Perdut, Investigador Blanxart i Cavall Bernat conjuntament amb alumnes de grau professional de l'Escola Municipal de Música - Conservatori de Terrassa (Data Esdeveniment: 12/06/2018)

Formació professorat (Data publicació: 26/09/2018)

  • TerraOasi

TERRAoasi 2 és un projecte que posa en relació l'art, la pedagogia i el context territorial.

Veure vídeo (Data publicació: 04/05/2017) 
Veure vídeo (Data publicació: 08/06/2018)

  • Infusions

Veure informació del projecte

Anar a dalt

Patis Oberts

L'objectiu del projecte es afavorir la igualtat d'oportunitats educatives obrint el pati d'una escola per districte entre els mesos d'abril i octubre.
https://www.terrassa.cat/ca/patisoberts

Anar a dalt

Programa "Xerrem - Junts"

Es tracta d'un grup de conversa exclusivament en català. Es porta a terme amb la col·laboració de la Coordinadora d'Associacions per la Llengua catalana (CAL). També es desenvolupa a  Biblioteques de Terrassa

Anar a dalt

Seguiment del Pla Català de l'Esport

Des del PEE es participa en el seguiment de les activitats del Pla Català de l'Esport Escolar, liderat per la Secretaria General de l'Esport i gestionat pel Consell Esportiu del Vallès Occidental Terrassa (http://www.ceterrassa.com), dels centres que estan dins el nostre PEE.