L'Ajuntament de Terrassa disposa d'un Servei d'Informació i Atenció a les dones (SIAD), amb una atenció especialitzada, de forma individual i confidencial a les dones majors d'edat de Terrassa i dels municipis amb els quals s'ha signat conveni de col·laboració  (Matadepera, Rellinars, Ullastrell, Vacarisses i Viladecavalls) amb relació a l'exercici dels seus drets en tots els àmbits relacionats amb la seva vida laboral, social, personal i familiar. Aquest Servei es destina a totes les dones, especialment a les que pateixen violència masclista.

Els temps i les circumstàncies fan que ens adaptem a noves formes de comunicar-nos. En aquesta línia, el SIAD de Terrassa incorpora un nou canal per demanar cita: l'adreça de correu electrònic  [email protected]

Per descomptat, els canals de comunicació de sempre, continuen essent vàlids i s'afegeixen a la possibilitat del correu electrònic, com ara el telèfon (93 739 74 08) o, si ho preferiu, les nostres oficines al carrer Nou de Sant Pere, 36.

Actualment s'ofereixen els següents serveis:

Per aquelles dones nouvingudes que no coneixen les llengües oficials, es disposa d'un servei de traducció que facilita la intervenció amb les professionals dels diferents serveis. 

Una altra novetat important que hem incorporat, és la possibilitat que les usuàries puguin escollir si volen que la visita sigui presencial o telefònica. Només ens ho han d'indicar en el moment de demanar la cita. Si trien fer una visita presencial, se les citarà amb dia i hora a les nostres oficines. Si trien fer-la telefònica, aquesta anirà a càrrec del Servei i es pactarà un horari en què la usuària haurà de tenir el seu telèfon disponible per ser trucada per una de les nostres tècniques, amb la previsió que aquesta trucada tingui una durada similar a la que tindria qualsevol atenció presencial.

El SIAD en números
Per a una informació detallada de la tasca realitzada per cada servei i una anàlisi més completa de la incidència de la violència masclista, podeu  consultar quí

El SIAD durant el període de confinament per el covid-19
Amb l'objectiu de conèixer la incidència de la pandèmia en les usuàries del Servei d'Informació i Atenció a les Dones de Terrassa i, molt especialment, de les que es troben en situació de violència, s'ha dut a terme una anàlisi comparativa entre el període de confinament i el mateix període de l'any anterior (del 16 de març al 24 de maig de 2020)

Podeu consultar aquí l'informe